Víz-, élelem- és energiaválság fenyeget!

agrarszektor.hu
A brit kormány vezető tudományos tanácsadója arra szólította fel az EU-t, hogy vállaljon vezető szerepet a globális élelmiszerbiztonság biztosítása terén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

John Beddington - aki közvetlenül a brit miniszterelnöknek, David Cameronnak jelent - azért járt szerdán Brüsszelben, hogy bemutassa a brit kormány élelmezéssel foglalkozó jelentését. A tanulmány szerint 2030-ra a világ népessége elérheti a 8 milliárd főt, amely soha nem látott energia-, a víz és az élelmiszerhiányt okozhat majd. A Közös Agrárpolitika megreformálásával éppen ezért versenyképes mezőgazdaságot kell létrehozni, és jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kutatás-fejlesztésre az élelmiszeriparban is - állítja Beddington.

A legfontosabb kérdéssel: hogy miként tudunk majd ennyi embert fenntartható módon élelemmel ellátni, a szakértő szerint azonnal foglalkozni kell.

A 207 oldalas jelentés elkészítésében 35 ország, 400 szakértője vett részt. Legfontosabb következtetése szerint az EU-nak mindenképp vezető szerepet kell vállalnia a támogatások, és kereskedelmi szabályok megreformálásában, valamint a globális élelmiszerbiztonság megalapozásában is. Beddington szerint az élelmiszerkérdéssel minden ország kormányának kiemelten kellene foglalkoznia. A következő tíz évben radikális reformokra van ugyanis szükség egy esetleges élelmiszerválság elkerülése érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?