A sertéshús ára az egekben, Kína felvásárol

agrarszektor.hu
Az élő sertés és a disznóhús ára is úgy fest, szokatlanul magas marad a termelésben való visszaesésnek köszönhetően, holott Kína igényei növekedő tendenciát mutatnak, disznóhúsának ára viszont rekordmagasságokba szökött.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Amerikai Mezőgazdasági Intézet figyelmeztetett, hogy a haszonállat-kereskedelem expanziója elég bizonytalan és kényes kérdés mostanság: a gabonaárak emelkedése következtében a csirketenyésztés is visszaeshet 2011 második felére, a déli területek szárazsága miatt pedig a marhatenyésztők vannak bajban, és kell egyre több állatot leölniük.

"Mivel jóval több marhát kellett leölni, mint amennyire számítottunk, kevesebb borjúhús lesz idén és valószínűleg a következő évben is"- mondta az USDA elemzője, Rachel Johnson. 

Emellett kiemelte, hogy a sertés és disznóhús piacok hanyatlása várhatóan az októberi-decemberi időszakra tehető majd. Mindazonáltal a kereslet pedig az exportigényekkel együtt 2011 második felére 12 százalékos növekedést fog mutatni, s ezt leginkább Kínának, a legnagyobb disznóhúsfogyasztó nagyhatalomnak köszönhetjük. A tavalyi, az amerikai sertéshús-kereskedelemmel kapcsolatban meghozott - H1N1 illetve sertésinfluenza okozta - szigorítások óta Kína heti lebontásban is az öt legnagyobb disznóhúsimportőrök között található. 

A kínai infláció hatására a disznóhús ára évről évre az országban 57 százalékkal nőtt, ráadásul abban az országban, ami a világ sertéshúsfogyasztásának feléért felelős, a kereslet pedig messze meghaladja a kínálatot. Az Amerikai Húsexport Federáció kijelentette, hogy az Amerikából származó sertéshús exportja Kínába ebben az évben eddig 99,400 tonna, ami több mint 150 millió dollárnak felel meg.

Fontos az is, hogy a sertések kilóra kevesebbet fognak idén nyomni, mint 2010-ben, köszönhetően az amerikai hőségnek. Így a sertés augusztusra várható szállítási ára 1,5 százalékkal csökkent, 97,45 centbe kerül fontja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?