22 százalékkal csökkenhet az idei ukrán gabonatermés

agrarszektor.hu
Ukrajnában mintegy 22 százalékkal csökkenhet az idén a betakarított gabona mennyisége a tavalyihoz képest, elsősorban a kisebb búzatermés miatt - írja az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ukrajnában 2011-ben rekordnagyságú, 56,7 millió tonna volt a gabonatermés, ehhez képest - az ország meteorológiai központja mezőgazdasági osztályának a vezetője szerint - idén csupán 43-44 millió tonnát várnak.

Ennek elsődleges oka a várhatóan szerény búzatermés, amelyet a szakszolgálat 12,2-12,3 millió tonna közöttire becsül a tavalyi 22,3 millió tonna után.

A mezőgazdasági minisztérium csak annyit közölt, hogy az idén 5,62 millió hektárra csökkent a búza vetésterülete a tavalyi 7,0 millió hektárról, és a búza hektáronkénti átlagos hozama is esik, várhatóan 1,53 tonnára a tavalyi 3,35 tonnáról.

 

forrás: MTI/Gazdasag.ma.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?