Újra magyar cég Európa tíz legjobbja között

agrarszektor.hu
Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t és tulajdonos vezérigazgatóját, Deák Györgyöt az European Business Awards "Az Év Vállalkozója" díjának rangsorában. Európa 29 országából több mint 600 európai vállalkozás mérette meg magát a kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerő díjakért folyó versenyben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az European Business Awards (EBA) szakmai zsűrije "Az Év Vállalkozója" kategóriájának tíz legjobbja közé ismét beválasztott egy magyar céget is. Tavaly a Lipóti Pékség és vezetője, Tóth Péter kiemelkedő teljesítményét ismerték el azzal, hogy beválogatták a rangos megmérettetés tíz fős döntőjébe. Az idén a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t vezető Deák Györgyöt sorolták a tíz legjobb európai vállalkozó közé.

Az European Business Awards (EBA) 2007 óta díjazza a kiemelkedő vállalati és egyéni teljesítményt Európa-szerte. Az RSM International hálózat ¬¬- amelynek az RSM DTM Hungary is tagja - 2011-ben állt e program mellé az EBA keretein belül "Az Év Vállalkozója" díj támogatásával, amely a vállalkozó kifejezés pozitív töltetét elismerve, olyan ember, csapat, közösség, szervezet teljesítményét díjazza, aki valami újat tud alkotni, innovációra képes. 2011 óta az RSM DTM Hungary is részt vesz a legjobb, leginkább elismerésre méltó teljesítményű hazai vállalkozások és vezetőik felkutatásában.
"A válogatás első fordulóján 20 magyar vállalkozás jutott túl. Nagy örömünkre szolgál, hogy az európai mezőnyben legalább egy magyar társaság ilyen rangos értékelést kapott. A Bioflter és a Lipóti Pékség példája azt mutatja, hogy folyamatos megújulás és lankadatlan erőfeszítések révén számottevő bővülést lehet elérni nehéz gazdasági környezetben is." - összegezte Kalocsai Zsolt az RSM DTM Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A Biofilter Zrt. sikerének kulcsa, hogy egy társadalmi kérdésre adott jó választ: országos hálózatot épített ki hulladékanyagok (elsősorban használt sütőolaj) begyűjtésére, amelyekből innovatív technológiákkal energia termelhető. A cég üzletfilozófiája a kezdetektől a jó ötletekre, az innovációra, a piaci igényekre adott válaszokra, a folyamatos megújulásra, fejlesztésre és a továbblépési lehetőségek keresésére épül. "Különösen büszkék vagyunk arra, hogy környezetvédelmi társadalmi vállalatként működünk" - emelte ki Deák György, a társaság vezérigazgatója. A 23 éve indult egyszemélyes vállalkozás ma közel kétszáz embernek ad munkát, s míg az első évben 36, mostanra már 4 ezer tonna használt sütőzsiradék környezetszennyező hatását akadályozta meg.

"A szektor, amelyben jelen vagyunk, és amelynek piacvezetői lehetünk, számos kihívást tartogatott számunkra az elmúlt évtizedekben, és tartogat folyamatosan. A feldolgozó, újrahasznosító piac hirtelen kapacitás növekedését és a kialakuló tudatos fejlődését kellett összeillesztenünk a különböző területeken kialakuló kibocsájtási és hulladék elszámolási kötelezettségekkel, ehhez pedig komoly pénzügyi, logisztikai és üzemi kapacitást kellett létrehoznunk, és biztosítanunk. Vállalatunk jelenleg országos logisztikai begyűjtő hálózattal, két magyarországi feldolgozó üzemmel és négy telephellyel rendelkezik, valamint sikeres franchise hálózatot működtet Görögországban és Romániában." - tette hozzá Deák György.

Az EBA díjakért folyó versenyben az első fordulón kiválasztott több mint 600 pályázó közül minden kategóriában kiválasztották a 10 legjobb társaságot, amelyek közül a megmérettetés végső állomásaként a szakmai zsűri kiválaszthatja majd a győztes társaságot, 2013 áprilisában.

European Business Awards (EBA) 2012, az "Év vállalkozója" kategória tíz legjobb vállalkozásaBiofilter Környezetvédelmi Zrt. - Magyarország

  • Bonnyfood A.ª. - Törökország
  • HintTech - Hollandia
  • LAMDA Hellix Data Centers - Görögország
  • Masmovil - Spanyolország
  • Michael Henriksen Holding A/S - Dánia
  • MindZet - Dánia
  • Netigate - Svédország
  • PARAVAN GmbH - Németország
  • The Cambridge Satchel Company - Egyesült Királyság

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?