Milliárdosok, akik az agráriumban tarolnak - Itt a legnagyobb nevek

agrarszektor.hu
Csányi Sándor és Bige László - fej-fej mellett haladva továbbra is toronymagasan ők állnak a leggazdagabb magyarokról összeállított lista élén, így agrárszempontból is ők számítanak a legnagyobb befektetőknek. A harmadik helyen azonban tavalyhoz képest változott a helyzet a mezőgazdaságban is érdekelt milliárdosok között, mivel az idén Simicska Lajos megelőzte Leisztinger Tamást. Simicska mellett új névként jelent meg a százas listán Nyerges Zsolt, Losó József és Claessens Peter is, miközben több agrármilliárdos kimaradt a tavalyi rangsorhoz képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató 165 milliárd forintos becsült vagyonnal nem csak a leggazdagabb magyarnak számít, hanem Bonafarm nevű csoportjával ő a magyar agrárgazdaság legnagyobb befektetője is - derül ki a napi.hu "100 leggazdagabb magyarról" összeállított 2015-ös listájából. Csányit a rangsorban az elmúlt évhez hasonlóan - 160 milliárdos vagyonnal - Bige László követi, aki az agrárintegrációt építő, műtrágyagyártással foglalkozó pétfürdői Nitrogénművek Zrt., illetve a Bige Holding révén érdekelt az agráriumban.


Csányi Sándor (MTI-fotó: Czeglédi Zsolt)

Agrárszempontból tavaly a harmadik helyet Leisztinger Tamás nagybefektető foglalta el, őt azonban az idén már megelőzi Simicska Lajos, aki most először szerepel a százas listán, egyből 73 milliárdos becsült vagyonnal. Szintén új névként jelenik meg 26,3 milliárdos vagyonnal Nyerges Zsolt is, aki Simicskával együtt a Mezort csoport agrárvállalkozásai révén kötődik a mezőgazdasághoz. Nagyobb agrárérdekeltségeik közé a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. és a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. tartozik.

Továbbra is megállapítható, hogy a százas listából körülbelül harmincra tehető azoknak a milliárdosoknak a száma, akik valamilyen módon - ha másként nem, pincészetek-borászatok révén - kötődnek az agráriumhoz (lásd korábbi összefoglalónkat). Mintegy 8,3 milliárdos vagyonnal az idén új névként szerepel az illusztris társaságban az állattenyésztésben érdekelt, magyar állampolgárságú Claessens Peter, illetve tavalyhoz képest új név a zöldségfeldolgozással foglalkozó, Mirsa csoportot tulajdonló Losó József is 7,3 milliárdos vagyonnal.


Bige László (MTI-fotó: Balázs Attila)

Több agrárbefektető viszont eltűnt a listáról, amelyre az idén legalább 6 milliárdos vagyonnal lehetett felkerülni. Nem szerepel például most a leggazdagabbak között a pulykabizniszben utazó Erdélyi István, pedig cége, a szarvasi Gallicoop Zrt. tavaly rekorderedményekkel zárt. Ugyancsak kimaradt a borászatban (is) érdekelt Tornai Tamás és Szeremley Huba, illetve a vadfeldolgozással foglalkozó Matusz Balázs és a mezőgazdasági vállalkozóként ismertté vált Gáspár Gyula is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?