2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Visszakapaszkodott a forint

agrarszektor.hu
Csendesen indult a kereskedés szerda reggel a devizapiacokon, a befektetők többsége már a csütörtöki EKB-kamatdöntésre figyel, melyen akár döntés is születhet az eszközvásárlások leállításáról. Ez elsősorban az euró-forint árfolyamra lehet hatással, de ez közvetve a forintot is megmozgathatja holnap délután - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Monetáris Tanács az inflációs cél fenntartható eléréséhez szükséges monetáris kondíciókat kész nemhagyományos, célzott eszközökön keresztüli lazítással biztosítani - hangzik a fontos üzenet a Monetáris Tanács legutóbbi üléséről kiadott jegyzőkönyvben. A jegybankárok egyébként egyhangúlag döntöttek az alapkamat szinten tartása mellett.

Szerda délutánra gyorsan korrigálta délelőtti esését a forint, az euróval szembeni árfolyamok a 306-os szintig ereszkedtek vissza.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand alig rezdült.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk komoly kilengéseket, az 1,192 körüli árfolyam mindössze 0,05 százalékos euró erősödést jelent keddhez képest. Most az észak-koreai helyzet miatt sem aggódnak nagyon a befektetők, a klasszikus menedékdevizának számító japán jen és a svájci frank sem mozdult jelentősen.

Pattanásig feszült a hangulat a holnapi EKB-döntés előtt

A hét legfontosabb eseménye a holnapi EKB-döntés lesz, melyen akár az eszközvásárlási program fokozatos leállítását is bejelenthetik. Az utóbbi hetek felfokozott várakozása után már az is meglepetés lenne, ha Mario Draghi nem jelentene be semmit.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?