2023. szeptember 22. péntek Móric

Csalódást okozott a jegybank, máris erősödik a forint

agrarszektor.hu
A nap második felében erősödni kezdett a forint az euróval szemben, miután a jegybank a vártnak megfelelő döntést hozta azzal, hogy 10 bázisponttal csökkentette az egynapos betéti kamatot. A jelek szerint ezt már beárazta a piac, ezért nem látunk heves kilengéseket az árfolyamban - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A kamatdöntés után nem sokkal erősödni kezdett a forint, hirtelen 309-ig esett az euró árfolyama, ami már 0,15 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár most 258 forintba kerül. A délután további részében jönnek még izgalmak, hiszen három órakor érkezik az MNB közleménye, melyben a mostani döntés hátteréről árulnak el részleteket.

1,20-ig erősödött az euró a dollárral szemben, ez 0,4 százalékos emelkedést jelent tegnaphoz képest. Átmenetileg már a lélektani határ felett is járt az árfolyam néhány percig.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos javulással kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?