Csalódást okozott a jegybank, máris erősödik a forint

agrarszektor.hu
A nap második felében erősödni kezdett a forint az euróval szemben, miután a jegybank a vártnak megfelelő döntést hozta azzal, hogy 10 bázisponttal csökkentette az egynapos betéti kamatot. A jelek szerint ezt már beárazta a piac, ezért nem látunk heves kilengéseket az árfolyamban - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kamatdöntés után nem sokkal erősödni kezdett a forint, hirtelen 309-ig esett az euró árfolyama, ami már 0,15 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár most 258 forintba kerül. A délután további részében jönnek még izgalmak, hiszen három órakor érkezik az MNB közleménye, melyben a mostani döntés hátteréről árulnak el részleteket.

1,20-ig erősödött az euró a dollárral szemben, ez 0,4 százalékos emelkedést jelent tegnaphoz képest. Átmenetileg már a lélektani határ felett is járt az árfolyam néhány percig.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos javulással kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?