Erősödni tudott a forint délelőtt

agrarszektor.hu
A napot még változatlanul 312 körül kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőttre egy egységgel tudott erősödni a magyar deviza, amivel a régióban is felülteljesítő. Közben a dollár ismét lejtőre került az euróval szemben.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Délelőttre 310,8 környékére erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,3 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti szintnél. Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése 263,9-ig esett vissza.

Ezzel egyébként a forint a régióban is felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például 0,1 százalékos javulást mutat, míg a cseh korona minimális mértékben tudott erősödni.

A feltörekvő piacokon az orosz rubel kismértékben gyengült az egyébként is botladozó dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot tudott javítani. A török lírát tegnap szinte kivégezték, több mint 3 százalékos zuhanást mutatott miután éleződtek a diplomáciai feszültségek Törökország és az USA között. Ezt követően ma reggel majdnem fél százalékos erősödést mutat a líra, de ez is csak szerény korrekciónak tekinthető.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

A dollár kedd reggelre megint lejtőre került az euróval szemben, a keresztárfolyam 0,3 százalékos emelkedés után 1,178 környékén járt. Eközben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

Magyar szempontból ma elsősorban a reggel megjelenő szeptemberi inflációs adatra lesz érdemes figyelni, majd a nap második felében jön az IMF frissített gazdasági előrejelzése, mely többek között Magyarország kapcsán is új prognózist jelent majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?