Visszakapaszkodott a forint a tegnapi mélypont után

agrarszektor.hu
A forint 310-es szinten kezdi a napot az euróval szemben azután, hogy tegnap visszafordult idei mélypontjáról, amely 311 felett alakult ki. A mai napon igazán komoly piacmozgató események nem várhatóak, de képet kaphatunk a magyar feldolgozóipar helyzetéről.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!


Nem tud érdemben elszakadni a 310-es szinttől az euró/forint, az árfolyam napok óta e kurzus körül ingadozik, kisebb hullámzások mellett. Szerdán megérintette idei mélypontját a 311-es kurzus felett, de hamar visszakapaszkodott a hazai deviza.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


A Federal Reserve szerda esti kamatdöntése sem mozgatta meg igazán az árfolyamokat, hiszen a jegybank nem változtatott a kamaton, összhangban a várakozásokkal. Ez volt Janet Yellen elnök utolsó kamatdöntése, amelynek legfontosabb fejleménye, hogy a Fed szerint gyorsul az infláció. Ez megerősíti, hogy folytatódhat a kamatemelési ciklus az idei évben.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


Az euró/dollár árfolyam 1,24 körül mozog, ma reggelre pedig minimálisan került lejjebb a jegyzés a tegnap esti árfolyamnál. Miután az euró sem mozdult érdemben a dollárral szemben, így a dollár/forint árfolyam 250-es szint környékén mozog.

A 310-es árfolyamot szereti a forint

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03