Visszakapaszkodott a forint a tegnapi mélypont után

agrarszektor.hu
A forint 310-es szinten kezdi a napot az euróval szemben azután, hogy tegnap visszafordult idei mélypontjáról, amely 311 felett alakult ki. A mai napon igazán komoly piacmozgató események nem várhatóak, de képet kaphatunk a magyar feldolgozóipar helyzetéről.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!


Nem tud érdemben elszakadni a 310-es szinttől az euró/forint, az árfolyam napok óta e kurzus körül ingadozik, kisebb hullámzások mellett. Szerdán megérintette idei mélypontját a 311-es kurzus felett, de hamar visszakapaszkodott a hazai deviza.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


A Federal Reserve szerda esti kamatdöntése sem mozgatta meg igazán az árfolyamokat, hiszen a jegybank nem változtatott a kamaton, összhangban a várakozásokkal. Ez volt Janet Yellen elnök utolsó kamatdöntése, amelynek legfontosabb fejleménye, hogy a Fed szerint gyorsul az infláció. Ez megerősíti, hogy folytatódhat a kamatemelési ciklus az idei évben.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


Az euró/dollár árfolyam 1,24 körül mozog, ma reggelre pedig minimálisan került lejjebb a jegyzés a tegnap esti árfolyamnál. Miután az euró sem mozdult érdemben a dollárral szemben, így a dollár/forint árfolyam 250-es szint környékén mozog.

A 310-es árfolyamot szereti a forint

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?