Ismét beleerősített Csányi legnagyobb agrárcége

agrarszektor.hu
Jelentős mértékben, több mint 8 százalékkal növelte árbevételét tavaly a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. A cég nettó árbevétele elérte a 267,7 milliárd forintot oly módon, hogy minden üzletág növelte forgalmát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2016-ban elért 247,5 milliárdról 267,7 milliárd forintra növelte nettó árbevételét a KITE Zrt. 2017-ben - derül ki a nádudvari cég mérlegbeszámolójából. Ezzel a Csányi Sándor legnagyobb agrárvállalatának számító integrátorcég 8 százalékkal bővítette forgalmát, miközben adózás előtti nyeresége csaknem 20 százalékkal, 3,57 milliárdról 4,25 milliárd forintra nőtt. A társaság konszolidált beszámolója a nádudvari Kite-Plant Kft. a lepsényi Mezőmag Agrárház Kft., a sajóbábonyi Ökoil Kft., a szekszárdi Alisca-Agrárház 2010 Kft. és a szerbiai (Novi Sad-i) KITE Doo eredményeit is tartalmazza.

A 2017-es árbevétel 47 százalékát az input anyagok (vetőmagok, műtrágyák, növényvédő szerek és kertészeti inputok) értékesítése adta. A műszaki input- és beruházás jellegű termékek (alkatrészek, gépek, öntözési berendezések, környezetápolási termékek) a forgalom 21 százalékát képviselték, a fennmaradó 32 százalékát pedig a terményértékesítés tette ki.

Az agronómiai üzletágak (input anyagok) árbevétele a teljes forgalmon belül csaknem 125,9 milliárd forintot ért el, és ez több mint 7,3 milliárdos növekedést jelentett. A legnagyobb mértékben, 3,2 milliárd forinttal a vetőmagüzletág bővült, míg a növényvédő szerek kereskedelme 2,9 milliárddal, a műtrágyáké 747 millióval, a kertészeté 535 millióval nőtt.

A cég műszaki üzletágai 55,5 milliárdos árbevételt értek el, és ez mintegy 6,5 milliárdos bővülést jelentett a 2016-os adathoz képest. A gépkereskedelem több mint 5,3 milliárd, az alkatrész-forgalmazás 731 millió forintos pluszbevételt hozott, az öntözési és a környezetápolási üzletág pedig több mint 200 millió forinttal növekedett.
A társaság terménykereskedelme 5,7 milliárd forinttal bővült, így 2017-ben elérte a 83,4 milliárd forintot. A többletforgalom mögött a jelentős volumennövekedés állt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?