Ismét beleerősített Csányi legnagyobb agrárcége

agrarszektor.hu
Jelentős mértékben, több mint 8 százalékkal növelte árbevételét tavaly a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. A cég nettó árbevétele elérte a 267,7 milliárd forintot oly módon, hogy minden üzletág növelte forgalmát.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 2016-ban elért 247,5 milliárdról 267,7 milliárd forintra növelte nettó árbevételét a KITE Zrt. 2017-ben - derül ki a nádudvari cég mérlegbeszámolójából. Ezzel a Csányi Sándor legnagyobb agrárvállalatának számító integrátorcég 8 százalékkal bővítette forgalmát, miközben adózás előtti nyeresége csaknem 20 százalékkal, 3,57 milliárdról 4,25 milliárd forintra nőtt. A társaság konszolidált beszámolója a nádudvari Kite-Plant Kft. a lepsényi Mezőmag Agrárház Kft., a sajóbábonyi Ökoil Kft., a szekszárdi Alisca-Agrárház 2010 Kft. és a szerbiai (Novi Sad-i) KITE Doo eredményeit is tartalmazza.

A 2017-es árbevétel 47 százalékát az input anyagok (vetőmagok, műtrágyák, növényvédő szerek és kertészeti inputok) értékesítése adta. A műszaki input- és beruházás jellegű termékek (alkatrészek, gépek, öntözési berendezések, környezetápolási termékek) a forgalom 21 százalékát képviselték, a fennmaradó 32 százalékát pedig a terményértékesítés tette ki.

Az agronómiai üzletágak (input anyagok) árbevétele a teljes forgalmon belül csaknem 125,9 milliárd forintot ért el, és ez több mint 7,3 milliárdos növekedést jelentett. A legnagyobb mértékben, 3,2 milliárd forinttal a vetőmagüzletág bővült, míg a növényvédő szerek kereskedelme 2,9 milliárddal, a műtrágyáké 747 millióval, a kertészeté 535 millióval nőtt.

A cég műszaki üzletágai 55,5 milliárdos árbevételt értek el, és ez mintegy 6,5 milliárdos bővülést jelentett a 2016-os adathoz képest. A gépkereskedelem több mint 5,3 milliárd, az alkatrész-forgalmazás 731 millió forintos pluszbevételt hozott, az öntözési és a környezetápolási üzletág pedig több mint 200 millió forinttal növekedett.
A társaság terménykereskedelme 5,7 milliárd forinttal bővült, így 2017-ben elérte a 83,4 milliárd forintot. A többletforgalom mögött a jelentős volumennövekedés állt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?