2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Százmilliárdnyi agrárhitel az MFB-nél (videó)

agrarszektor.hu
Ma csaknem 100 milliárd forintnyi agrárhitel-állománnyal rendelkezik az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. - nyilatkozta Sebestyén Róbert, a pénzintézet agrárszakértője a közelmúltban megrendezett Agrárium 2019 konferencián. Az MFB is számít arra, hogy a közeljövőben új kamattámogatásos beruházási agrárhitel-programot hirdet az agrártárca.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 100 milliárd forinthoz közelítő agrárhitel azt jelenti, hogy az MFB a magyar agrárium teljes hitelállományának csaknem 10 százalékát birtokolja - állapította meg videó interjújában Sebestyén Róbert. Az MFB-s agrárhitelek meghatározó része a korábban meghirdetett termőföld-vásárlási hitelprogramból ered.

A legforróbb agrártémák szerepeltek a márciusi Agrárium 2019 konferencán
A Portfolio március elején megrendezett Agrárium 2019 konferenciája részletesen foglalkozott az agráriumot érintő finanszírozási helyzettel és az új hitellehetőségekkel. Emellett az évindító konferencián a résztvevők tájékozódhattak a legaktuálisabb szabályozási változásokról, inputtrendekről és agrárpiaci prognózisokról is.

A részletes programról bővebben itt>>

Sebestyén Róbert szerint az MFB is számít arra, hogy - miként a korábbi nyilatkozatokban szerepel - az agrártárca új kamattámogatásos agrárhitel-programot indít a beruházások élénkítésére. Ez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjához (NHP) hasonló kedvező finanszírozási lehetőségeket biztosíthat..

Az MFB agrárszakértője az interjúban beszél a pénzintézet közelmúltban meghirdetett refinanszírozási lízingprogramjáról, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az MFB között nemrég létrejött együttműködési megállapodásról is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31