Százmilliárdnyi agrárhitel az MFB-nél (videó)

agrarszektor.hu
Ma csaknem 100 milliárd forintnyi agrárhitel-állománnyal rendelkezik az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. - nyilatkozta Sebestyén Róbert, a pénzintézet agrárszakértője a közelmúltban megrendezett Agrárium 2019 konferencián. Az MFB is számít arra, hogy a közeljövőben új kamattámogatásos beruházási agrárhitel-programot hirdet az agrártárca.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 100 milliárd forinthoz közelítő agrárhitel azt jelenti, hogy az MFB a magyar agrárium teljes hitelállományának csaknem 10 százalékát birtokolja - állapította meg videó interjújában Sebestyén Róbert. Az MFB-s agrárhitelek meghatározó része a korábban meghirdetett termőföld-vásárlási hitelprogramból ered.

A legforróbb agrártémák szerepeltek a márciusi Agrárium 2019 konferencán
A Portfolio március elején megrendezett Agrárium 2019 konferenciája részletesen foglalkozott az agráriumot érintő finanszírozási helyzettel és az új hitellehetőségekkel. Emellett az évindító konferencián a résztvevők tájékozódhattak a legaktuálisabb szabályozási változásokról, inputtrendekről és agrárpiaci prognózisokról is.

A részletes programról bővebben itt>>

Sebestyén Róbert szerint az MFB is számít arra, hogy - miként a korábbi nyilatkozatokban szerepel - az agrártárca új kamattámogatásos agrárhitel-programot indít a beruházások élénkítésére. Ez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjához (NHP) hasonló kedvező finanszírozási lehetőségeket biztosíthat..

Az MFB agrárszakértője az interjúban beszél a pénzintézet közelmúltban meghirdetett refinanszírozási lízingprogramjáról, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az MFB között nemrég létrejött együttműködési megállapodásról is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?