Az ír gazdák belepusztulnának egy kemény Brexitbe - Közeleg a megoldás?

agrarszektor.hu
Kulcsfontosságú tárgyalásokat tart a jövő héten Johnson brit miniszterelnök Merkel német kancellárral és EU-vezetőkkel a rendezett Brexitet fékező "ír határgarancia" kiváltásáról. A brit terv értelmében Észak-Írország különleges gazdasági térséggé válna a brit államon és az EU-n belül is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Írországban attól tartanak, hogy egy szabályozatlan Brexittel az ír gazdák egyharmada csődbe mehet. Hírek szerint a britek Írország egészét érintő szabályozást javasolnak - áll az infostart.hu oldalán. A britek eddigi elképzelése az volt, hogy az ír szigeten megjelenő kemény uniós-brit határt azzal tennék átjárhatóbbá, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre elfogadnák az egész szigetre érvényes és az európai normákhoz igazodó szabályozást. Emellett közös lenne az elektromosáram-piac és szabadon lehetne utazni a két terület között. A megoldást ki akarják terjeszteni a vám és áfa-kérdésére, valamint bevonnák a körbe az ipari termékeket és az Európai Bíróság joghatóságának lehetőségét.

A brit terv értelmében Észak-Írország különleges gazdasági térséggé válna a brit államon és az EU-n belül is.

De fennmaradna a határ, és az olyan árucikkeket, amelyekre nem vonatkozik az egyezmény, be kéne mutatni ellenőrzésre. A brit elképzelés része ugyanakkor, hogy az ellenőrzést nem a határnál végeznék, hogy elkerüljék a feszültség kiújulását az északír vallási közösségek, valamint Észak-Írország és Írország között. Mindez azzal járhat, hogy az Észak-Írország-EU viszony teljesen más lesz, mint az EU-brit kapcsolat. Londoni források szerint Boris Johnson miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés margóján, a jövő héten, New York-ban tárná az elképzelést az uniós vezetők és Angela Merkel elé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?