Fontos találkozón vett részt a magyar agrárminiszter: ez minden gazdát érint

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminisztert bemutatkozó látogatáson fogadta Janusz Wojciechowski új lengyel mezőgazdasági biztos december 16-án Brüsszelben. A magyar tárcavezető a találkozón kiemelte, bizakodásra ad okot, hogy egy tapasztalt, a mezőgazdaságot jól ismerő politikus vezetheti a mezőgazdasági portfóliót a következő 5 évben és kiemelte, meggyőződése, hogy jól meg fogja érteni a kelet-európai, így a magyar gazdák helyzetét és problémáit.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárgyaláson a felek között egyetértés mutatkozott a tekintetben is, hogy a Közös Agrárpolitika új szabályairól felelősségteljes döntés csak a költségvetés ismeretében hozható, ezért csak a Többéves Pénzügyi Keret elfogadása után zárhatók le a KAP tárgyalások - írja közleményében az Agrárminisztérium. A lengyel agrárbiztos hangsúlyozta, hogy a költségvetési tárgyalások során mindent megtesz majd a KAP források védelme érdekében.

Nagy István a találkozó során reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy az új Bizottság nyitott lesz a Közös Agrárpolitikára vonatkozó, még Phil Hogan által megtett javaslatok módosítására. Emellett könnyebbséget fog jelenteni a tárgyalások hajrájában, hogy egy, a kelet-európai régió mezőgazdaságát jól ismerő biztossal kell majd megegyezni, aki tisztában van a termeléshez kötött támogatások, az átmeneti nemzeti támogatás, a kisgazda támogatási rendszer, vagy éppen az öntözési beruházások fontosságával.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?