Koronavírus: új hitelkonstrukciókat kínál az OTP Bank az agrárvállalkozásoknak

Koronavírus: új hitelkonstrukciókat kínál az OTP Bank az agrárvállalkozásoknak

agrarszektor.hu
Hamarosan az OTP Banknál is elérhetőek lesznek a Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói. A koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítése hozott kormányzati intézkedések részeként munkabérek és egyéb működési költségek finanszírozására, beruházásokra, illetve folyószámlahitelként is igényelhetnek alacsony kamatozású konstrukciókat a vállalkozások.

Tovább bővülnek a vállalkozások pénzügyi lehetőségei, amelyekkel a társaságok áthidalhatják a koronavírus járvány miatt kialakult fizetési nehézségeiket. A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már elérhető NHP Hajrá forrásai mellett nemrég jelent meg a Magyar Közlönyben az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program 4 új hitellehetősége is, tudhattuk meg az OTP Bank közleményéből.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy megfeszített munkával dolgoznak azon, hogy miként tudnak minél több vállalkozásnak segítséget nyújtani ebben a rendkívüli időszakban. A szakértők azt vizsgálják, hogy az államilag támogatott konstrukciók részletszabályainak megismerése után a bank miként biztosíthatja minél hamarabb a gazdasági társaságok számára a Széchenyi Kártya Program megújult hiteleit.

Azt gondoljuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedései hatékony segítséget jelenthetnek a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára, azok méretétől és tevékenységi körétől függetlenül

- mondta Wolf László.

A munkabérek kifizetéséhez a hamarosan az OTP Banktól is igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel nyújthat biztos pénzügyi hátteret a vállalkozásoknak. A konstrukció mellett igényelhető lesz a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz is. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásából adódó fizetési nehézségek kezelésére a Széchenyi Likviditási Hitel nyújthat megoldást, beruházási hitelcélokra pedig a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz kínál forrást. A négy konstrukció ügyfelek által érzékelhető nettó kamata mindössze 0,1-0,5 százalék között várható.

A kialakuló gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak már most is érdemes áttekinteni az OTP Banknál elérhető széles termék és szolgáltatási palettát, mivel a hitelintézet egy sor olyan lehetőséget kínál, amely megoldást jelenthet a pénzügyi kihívásokra. Ilyenek az akár NHP Hajrá forrásból igényelhető hitelek - amelyek között lényegében szabad felhasználású is található -, a likviditási nehézségek áthidalására is alkalmas folyószámlahitelek, illetve a faktorálás eszközei. Agrárvállalkozások esetén támogatás-előfinanszírozásról, vagy a Vidékfejlesztési Program támogatásaihoz kapcsolódó beruházási hitelekről is érdemes tájékozódni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?