Banki szakértő: nem új támogatott hitel kell, hanem a meglévő kibővítése

Banki szakértő: nem új támogatott hitel kell, hanem a meglévő kibővítése

agrarszektor.hu
Nem újabb támogatott hitelkonstrukciókban gondolkodna, hanem inkább a meglévők fenntartására és üzemeltetésére helyezné a hangsúlyt Demeter Zoltán, a K&H Csoport agrárüzletág vezetője - tudtuk meg a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember többek között arról is beszélt, hogy 2024 második felében elkezdhet élénkülni a forintkamatoknál a hitelezési piac, de ehhez arra van szükség, hogy az alapkamatok tovább csökkenjenek, és egy számjegyű hitelkamatok legyenek.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A támogatott hitelek fontossága az elmúlt években szerintem kiemelkedően magas, és nem attól tenném függővé, hogy beruházásra vagy forgóeszközfinanszírozásra történik a felhasználása, hanem önmagában a termék fontos, köszönhetően a magas kamatszinteknek

- közölte Demeter Zoltán. Hozzátette, a forinthitelezés az idei és a tavalyi évben is elképzelhetetlen lett volna támogatott konstrukciók nélkül. A szakember szerint, ha a forintkamatokról beszélünk, akkor 2024 második felében kezdhet el élénkülni a hitelezési piac, de ehhez az kell, hogy az alapkamatok tovább csökkenjenek, és egy számjegyű hitelkamatok legyenek.

Azzal kapcsolatban, van-e kilátás arra, hogy további kedvezményes/kamattámogatott hitelkonstrukciók lesznek elérhetőek az ágazat számára, elmondta, ugyan van rá lehetőség, de a személyes véleménye az, hogy nincs rá szükség. Úgy látja, van bőven termék folyószámlahitelre, működő tőke és beruházások finanszírozására is. 

Én már nem újabb támogatott hitelkonstrukciókban gondolkodnék, hanem a meglévők üzemelésében és fenntartásában.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?