Koronavírus: itt a rendelet, megvan, kik kapnak támogatást az újabb lezárások miatt

agrarszektor.hu
A Kormány döntése értelmében március 8-től két hétig a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében számos üzletnek és szolgáltatónak kötelező zárva tartania. A Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, mely a virágboltok számára is lehetővé teszi a bértámogatás igénybevételét.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Kormány 105/2021. (III.5) rendelete értelmében a virág-, koszorú- és dísznövény-kiskereskedelem (TEÁOR 477601) tevékenységet végzők is igénybe vehetik a bértámogatást - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ennek értelmében 2021. márciusában nem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük a jelölt tevékenységet főtevékenységként végző egyéni vállalkozóknak és társas vállalkozóknak a munkaviszonyban foglalkoztatottaik után. A tevékenységet főtevékenységként végző kisvállalati adóalanyok mentesülnek a KATA megfizetése alól, amennyiben már 2021. februárban a törvény hatálya alá tartoztak.

A kormányrendeletben foglalt szabályok a Magyar Közlöny 37. számában olvashatók. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?