Rendkívüli juttatásokat ad dolgozóinak a Nestlé a koronavírus miatt

Rendkívüli juttatásokat ad dolgozóinak a Nestlé a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben: bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kapnak a cég termelésben és ellátási láncban dolgozó munkatársai a következő három hónapban. Az élelmiszeróriás legfontosabb feladata a munkahelyek megtartása mellett, hogy folyamatosan biztosítsa a termelés zavartalan működését és a fogyasztók igényeinek kielégítését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nestlé Hungária az elmúlt hetekben meghozott szigorú higiéniai szabályok mellett április 1-től visszamenőleges hatályú rendkívüli bér- és juttatási csomagot vezetett be a cég a munkatársai számára - írja közleményében a cég. A csomag részeként minden magyarországi termelőegységben és raktárban dolgozó Nestlé- és bérelt munkavállaló az alapbérén, műszakpótlékon és egyéb kiegészítéseken felül minden, a gyárban eltöltött nap után 8 órás műszak esetén bruttó 1800 forint, 12 órás műszak esetén bruttó 2400 forint bérpótlékot kap. A termelőegységek gyártósorainál dolgozó operátorok esetében ez akár 20%-os bérnövekedést is jelenthet. A kereskedelmi partnereket teljes munkaidőben látogató értékesítők pedig 10% alapbérkiegészítést kapnak.

Forrás: MTI/Vajda János

A Nestlé azon munkavállalói, akik feladataikat a koronavírus okozta körülmények miatt nem tudják ellátni, és más munkát sem tudnak végezni, szintén megkapják az alapbérüket június 30-ig. Azoknak a kisgyerekes dolgozóknak pedig, akik az óvodai, iskolai bezárások miatt nehezen tudják ellátni teljes munkaidőben a feladatukat, a vállalat lehetőséget biztosít részmunkaidős foglalkoztatásra. A rendkívüli intézkedések keretében a vállalati kölcsönökre a cégvezetés tőke és kamat törlesztési moratóriumot hirdetett december 31-ig.

Mindezek mellett a termelésben dolgozók munkába járási támogatást és napi egyszeri ingyenes étkezést is kapnak. Amennyiben valamelyik dolgozó a szigorú higiéniai előírások betartása ellenére is megfertőződik a koronavírussal, a Nestlé megtéríti a betegség ideje alatti táppénz és alapbér közötti különbséget, valamint fedezi a TB által nem támogatott teljes gyógyszerköltségeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03