Fontos agrárszakmai események maradnak el Magyarországon a járvány miatt

Fontos agrárszakmai események maradnak el Magyarországon a járvány miatt

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány miatt elmaradnak - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által - 17 agrár és élelmiszeripari szakmában szervezett országos szakmai tanulmányi versenyek további fordulói. Mindamellett az írásbeli elődöntőn részt vett tanulók az ott elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elrendelt kormányzati védelmi intézkedések ideiglenes szigorítására, valamint a járványhelyzet előre nem látható alakulására tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) úgy döntött, hogy nem rendezi meg az Agrárminisztérium felhívása alapján a 2020/2021-es tanévre meghirdetett országos szakmai tanulmányi versenyek (OSZTV, SZKTV) idén tavasszal esedékes további fordulóit - írja közleményében az Agrárkamara. A NAK a döntést a szaktárcával és az Operatív Törzs Ügyeleti Központjával egyeztetve, továbbá a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet, az innovációs és technológiai miniszter SZFHÁT/36453/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozata, valamint a szakképzésért felelős helyettes államtitkár SZFHÁT/36372/2021-ITM számú tájékoztató levele alapján hozta meg.

A 17 szakmai verseny: szőlész-borász; állattenyésztő és egészségügyi technikus; mezőgazdasági technikus; mezőgazdasági gépész; környezetvédelmi technikus; mezőgazdasági gépész technikus; virágkötő és virágkereskedő; kertész; dísznövénykertész; parképítő és fenntartó technikus; élelmiszeripari technikus; húsipari termékgyártó; édesipari termékgyártó; élelmiszeripari analitikus technikus; pék; erdészeti szakmunkás; erdésztechnikus. A NAK az érintett tanulók és felkészítő tanáraik megértését kéri.

A 2021. február végén megtartott írásbeli elődöntők eredményei nem vesznek el. A korábbi hagyományok szerint az azon részt vett tanulók az elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?