Áttörő siker: ezzel a magyar innovációval kivédhetőek lehetnek a vadbalesetek

Áttörő siker: ezzel a magyar innovációval kivédhetőek lehetnek a vadbalesetek

agrarszektor.hu
Egy magyar startup új találmánya hozhat változásokat a magyar utakon, ugyanis egy jól működő vadriasztó eszközt fejlesztett ki. A találmány sokkal hatékonyabb a korábbi megoldásoknál, jobb támogatást nyújt a vadbalesetek elkerüléséhez. A feltaláló, Koltai Viktor az új megközelítésű vadriasztó ötletének a megálmodója a közlekedésbiztonság területén dolgozott egy évtizeden át.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jelentős problémának találta a növekvő számú vadgázolást. Ismerve a piacon lévő riasztókat, elhatározta, hogy utánajár, milyen hatásfokkal működnek ezek az eszközök - írja a Világgazdaság a Figyelő cikke alapján. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, autóra szerelhető vadsípok nem megfelelő hatásfokkal működnek. Ez alapján döntötte el a szakember, hogy létrehoz egy olyan terméket, amely bizonyítottan jobb teljesítményt nyújt. 

Egy év áldozatos munka, kísérletezés, tesztfolyamat eredményeként 2019-ben megszületett a Siren7 vadriasztó síp, amely Koltai Viktor szerint sokkal hatékonyabb, mint a legtöbb konkurens produktum. Maga az eszköz 3 kHz-es frekvencián sugároz hangot, 115 dB-es erősséggel, és mintegy 300-350 méter sugarú körben fejtheti ki a hatását. Különlegessége: egy olyan frekvenciát állítottak be, hogy az emberi fül is hallja, ezzel tehát folyamatos visszajelzést lehet kapni a készülék működéséről.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?