Áttörő siker: ezzel a magyar innovációval kivédhetőek lehetnek a vadbalesetek

Áttörő siker: ezzel a magyar innovációval kivédhetőek lehetnek a vadbalesetek

agrarszektor.hu
Egy magyar startup új találmánya hozhat változásokat a magyar utakon, ugyanis egy jól működő vadriasztó eszközt fejlesztett ki. A találmány sokkal hatékonyabb a korábbi megoldásoknál, jobb támogatást nyújt a vadbalesetek elkerüléséhez. A feltaláló, Koltai Viktor az új megközelítésű vadriasztó ötletének a megálmodója a közlekedésbiztonság területén dolgozott egy évtizeden át.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Jelentős problémának találta a növekvő számú vadgázolást. Ismerve a piacon lévő riasztókat, elhatározta, hogy utánajár, milyen hatásfokkal működnek ezek az eszközök - írja a Világgazdaság a Figyelő cikke alapján. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, autóra szerelhető vadsípok nem megfelelő hatásfokkal működnek. Ez alapján döntötte el a szakember, hogy létrehoz egy olyan terméket, amely bizonyítottan jobb teljesítményt nyújt. 

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Egy év áldozatos munka, kísérletezés, tesztfolyamat eredményeként 2019-ben megszületett a Siren7 vadriasztó síp, amely Koltai Viktor szerint sokkal hatékonyabb, mint a legtöbb konkurens produktum. Maga az eszköz 3 kHz-es frekvencián sugároz hangot, 115 dB-es erősséggel, és mintegy 300-350 méter sugarú körben fejtheti ki a hatását. Különlegessége: egy olyan frekvenciát állítottak be, hogy az emberi fül is hallja, ezzel tehát folyamatos visszajelzést lehet kapni a készülék működéséről.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?