Megszólalt a Nitrogénművek: áruhiány léphet fel, ha a belföldi piac nem lép időben

Megszólalt a Nitrogénművek: áruhiány léphet fel, ha a belföldi piac nem lép időben

MTI
A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes kapacitással termel, annak ellenére, hogy 2021. november 16-án újra 90 EUR/MWh szint fölé emelkedett a földgáz nagykereskedelmi ára. A társaság napi 4000 tonnás termelésével jelentős mennyiségű igényt tud teljesíteni, ennek ellenére áruhiány léphet fel, amennyiben a belföldi piac időben nem fedezi igényeit - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 2021 márciusától folyamatosan emelkedő energiaárak - mely emelkedés augusztus hónaptól extrém ütemben folytatódott -, nehéz helyzetbe hozta az Európai Unió számos iparágát. Ezek közül elsőként a műtrágyaipar volt érintve magas energia intenzitása miatt és a gyártott műtrágya határidős piacának hiányában. A kínálati oldalt a régióban bekövetkezett nem tervezett nyári leállásokon túl, az energiapiac által generált, rendkívül magas piaci kockázat miatt lecsökkent termelés is tovább gyengítette. A termékhiányt egyelőre a régió piaca nem érzékeli, hiszen a magas árak sok helyütt a keresletet is visszafogták, ezzel tovább növelve a gyárak kockázatát.

EZ IS ÉRDEKELHET

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?