Brutálisan elszálltak az energiaárak: megállíthatatlanul drágul az áram, a földgáz

Brutálisan elszálltak az energiaárak: megállíthatatlanul drágul az áram, a földgáz

MTI
Az áram ára átlagosan 24,75 százalékkal, a földgázé átlagosan 54,57 százalékkal nőtt 29 vizsgált európai fővárosban januártól novemberig. Magyarországon az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett áram és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, így az ország védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hivatal nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata alapján az áram csak a lengyel fővárosban, Varsóban lett olcsóbb, ugyanakkor 11 országban 20 százalék fölött volt az emelkedés januártól novemberig. Amszterdamban több mint duplájára nőttek az árak, Brüsszelben és Bukarestben csaknem 70 százalékkal. A magyar fővárosban novemberben az átlagos fogyasztással rendelkező lakosoknak 1,51 százalékkal lett drágább a villamos energia januárhoz képest, ez is a forint-euró árfolyamváltozás miatt - jelezte a MEKH.

A földgáz egy országban sem lett olcsóbb, 17 fővárosban ugyanakkor 20 százalék fölötti volt az áremelkedés, közülük 13-ban a növekedés az 50 százalékot is meghaladta. A legnagyobb drágulást Brüsszelben és Bukarestben mérték. A forint-euró árfolyamváltozás miatt a gázár esetében Magyarországon 1,51 százalékos emelkedést mértek - közölte a MEKH.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 15. 10:01