2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Fontos bejelentést tett a kormány a benzinárstopról: ez mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a kormány a benzinárstopról: ez mindenkit érint

MTI
A kormány hétfőtől 480 forintban maximálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, amivel hozzájárul a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendelet értelmében a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát. Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat.

A kormány kitart a benzinárstop mellett, de ahogyan a koronavírus-válság kitörése óta minden lényeges kérdésben, úgy ebben is kikérte és figyelembe vette a vállalkozások véleményét - közölte az ITM. Hangsúlyozták, hogy tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-ig érvényben marad, ennek köszönhetően a magyar emberek a gázhoz és áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31