Kormányinfó az orosz-ukrán háborúról: megszólalt Gulyás Gergely

Kormányinfó az orosz-ukrán háborúról: megszólalt Gulyás Gergely

agrarszektor.hu
Az unió arra olyan szankciókat nem fogad el, amely teljesen lehetetlenné teszi a gázért való fizetést. Sok országban teljes egészében Oroszországból veszik a gázt. Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy Oroszország ugyan emelte az árakat, de bíznak abban, hogy a csapokat nem fogják elzárni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magyarországnak jó néhány hónapra elegendő földgáza van a tárolókban, de ha elzárnák a csapokat, akkor jóval drágábban tudnánk gázt beszerezni. Természetesen háborús helyzetben vannak bizonytalanságok, de a rezsicsökkentést tartani kívánja a kormány. 

Egekbe szökhet a búza ára a háború miatt

Az elmúlt években a magyar mezőgazdaság termelékenysége nőtt, az évente megtermelt búza mennyiségét tekintve 22 millió embert tudnánk ellátni évente. 

A búza ára az egekbe szökhet, még egy Magyarországnyi embert el tudunk látni  

- hangzott el a Kormányinfón.

Legalább három hónapra elegendő a tárolókban lévő gáz

Ha nem jönne a gáz Magyarországra, mennyni időre elegendő a tárolókban lévő mennyiség? Mint kiderült, 54,4%-os a stratégiai tárolókban a töltöttség, tél végén ez egy jó arány, hiszen így hónapokra elegendő a kapacitás - ez fogyasztástól függ, de legalább 3 hónap.

A napraforgóolaj megdrágulhat, Ukrajna nagy exportőr. Meghosszabodhat-e az árstopot?

Bízhatunk abban, hogy a helyzet javul, de ha a helyzet fennáll egy-két héttel az árstop vége előtt, akkor meghozzák a döntést.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03