2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Nem kegyelmezett a Nébih: csúnyán lecsaptak a tűzifával trükköző árusokra

Nem kegyelmezett a Nébih: csúnyán lecsaptak a tűzifával trükköző árusokra

agrarszektor.hu
Közös akcióban ellenőrizte februárban a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat a Zala Megyei Kormányhivatal illetékes főosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Zala megyében. A korábban megkezdett hatékony együttműködés eredményeképp ezúttal is fény derült a visszaélésekre és a szabálytalanságokra.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Közös akcióban ellenőrizték februárban a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai Zala megyében. Az együttműködésben résztvevő hatóságok az ellenőrzések alkalmával több esetben találtak tisztázatlan eredetigazolású faanyagot, valamint közúti szállításra alkalmatlan vagy túlterhelt járműveket - olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih a helyszínen öt esetben indított eljárást, amelyek során a megfelelő eredetigazolás nélküli faanyagot zár alá vették, összesen mintegy 65 m3 mennyiségben. A kormányhivatal szakemberei ugyancsak öt esetben indítottak közigazgatási eljárást, ebből három esetben a túlsúllyal való közúti közlekedés mellett további halmozott hiányosságok (például rögzítetlen és letakarás nélküli rakomány, műszaki hibák, lejárt forgalmi engedély) miatt is intézkedniük kellett. Az előzőeken kívül az ellenőrzések során egy járműszerelvényt soron kívüli műszaki ellenőrzésre rendeltek, egy esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélye miatt rendőrhatósági eljárást kezdeményeztek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31