Nem kegyelmezett a Nébih: csúnyán lecsaptak a tűzifával trükköző árusokra

Nem kegyelmezett a Nébih: csúnyán lecsaptak a tűzifával trükköző árusokra

agrarszektor.hu
Közös akcióban ellenőrizte februárban a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat a Zala Megyei Kormányhivatal illetékes főosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Zala megyében. A korábban megkezdett hatékony együttműködés eredményeképp ezúttal is fény derült a visszaélésekre és a szabálytalanságokra.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Közös akcióban ellenőrizték februárban a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai Zala megyében. Az együttműködésben résztvevő hatóságok az ellenőrzések alkalmával több esetben találtak tisztázatlan eredetigazolású faanyagot, valamint közúti szállításra alkalmatlan vagy túlterhelt járműveket - olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih a helyszínen öt esetben indított eljárást, amelyek során a megfelelő eredetigazolás nélküli faanyagot zár alá vették, összesen mintegy 65 m3 mennyiségben. A kormányhivatal szakemberei ugyancsak öt esetben indítottak közigazgatási eljárást, ebből három esetben a túlsúllyal való közúti közlekedés mellett további halmozott hiányosságok (például rögzítetlen és letakarás nélküli rakomány, műszaki hibák, lejárt forgalmi engedély) miatt is intézkedniük kellett. Az előzőeken kívül az ellenőrzések során egy járműszerelvényt soron kívüli műszaki ellenőrzésre rendeltek, egy esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélye miatt rendőrhatósági eljárást kezdeményeztek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?