Itt a figyelmeztetés: óriásit bukhatnak azok, akik itt veszik most a tűzifát

Itt a figyelmeztetés: óriásit bukhatnak azok, akik itt veszik most a tűzifát

agrarszektor.hu
Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifacsalót a Nógrád vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR ellenőrei. Az eladó a próbavásárláskor a kifizetett mennyiségnél lényegesen kevesebb fát adott át, amelynek a származását sem tudta igazolni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csúnyán lebukott egy közösségi médiás tűzifacsaló, a hatóságok egy próbavásárlás keretén belül 5 m³ tűzifát rendeltek egy facebookos profillal rendszeresen hirdető személytől. A csaló és társa az előre egyeztetett időpontban és helyszínen megjelent egy zárt kisteherautóval, a megrendelt fáért pedig 250 ezer forintot kértek - olvasható a Nébih oldalán. A tűzifa vételárának kifizetését követően a hatóság képviselői felfedték magukat. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett: a leborított fa alig valamivel több mint 2,5 m³ volt, azaz a megrendelt fa felét adták volna át a teljes vételárért a vevőnek.

Az eladók az áru származását igazoló dokumentumokat sem tudtak bemutatni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát. Az ügyben a fogyasztóvédelmi hatóság külön eljárást indított. Az eset ismét rávilágított a Facebookról történő vásárlás kiemelt kockázatára. Tűzifabeszerzés során mindig célszerűbb a már régebb óta működő, megbízható és ismert kereskedőket előnyben részesíteni. Ebben jelentős segítséget nyújt a Nébih „Tűzifát okosan” keresőfelülete is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31