Most megéri ezt a szakmát választani: szinte azonnal kap munkát, aki elvégzi

Most megéri ezt a szakmát választani: szinte azonnal kap munkát, aki elvégzi

agrarszektor.hu
A Soproni Egyetemen végzett erdőmérnökök diplomájuk megszerzése után átlagosan két hónap után állnak munkába a hazai erdőgazdasági ágazatban, a végzettségüknek megfelelő munkakörben - mondta Dr. Kovács Gábor, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának oktatási dékánhelyettese 2022. március 9-én, a kar hagyományos állásbörzéjén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az erdők jelentősége világszinten egyre inkább felértékelődik, mivel kiemelkedő a szerepük a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésében és a környezetbarát módon előállítható faanyag biztosításában. A Soproni Egyetemen minden évben 35-40 fiatal erdőmérnök szerez az osztatlan ötéves képzés végén diplomát, amelynek birtokában igen magas arányban, mintegy 90%-ban a hazai erdőgazdálkodási ágazatban helyezkednek el - írja közleményében az egyetem. Az életpályamodell kialakítását az egyetem is segíti, például a hagyományos állásbörzék megtartásával. A járvány jelentette kényszerű szünet után az idei évben tizenöt erdőgazdaság, szakhatósági és egyéb szervezet várta ajánlataival az érdeklődő fiatalokat.

Az erdőmérnök hallgatóknak már a gyakorlati képzés és a nyári gyakorlatok ideje alatt jó lehetősége van az egyes erdőgazdálkodók megismerésére. Az állásbörze újabb alkalom számukra, hogy olyan állami vagy magán erdőgazdaságot, illetve hatósági munkahelyet válasszanak maguknak, amely a legjobban megfelel az elképzeléseiknek. Az ágazat szereplői és az egyetem közötti szoros kapcsolat eredménye, hogy szinte minden végzett erdőmérnök hallgatónk a szakmájában helyezkedik el, ami országos szinten kiemelkedő eredmény, és erős biztosítékot jelent a hazai erdők kezelésének magas minőségére  

 - mondta Dr. Kovács Gábor.

Magyarországon már jelenleg is több mint 2 millió hektár erdő található, amely az ország területének egyötödét jelenti. Az erdősítési programok következtében azonban az erdők térfoglalása és jelentősége egyre nő, a tervek szerint arányuk 2030-ra eléri az ország területének 27%-át. Az erdők minőségi kezelésének érdekében a jogszabályok számos tevékenység végzését erdőmérnöki végzettséghez kötik, így például az erdősítések szempontjából kiemelten fontos erdőtelepítési terveket csak felsőfokú végzettséggel rendelkező erdész szakember készítheti. A legtöbb erdőmérnököt az állami erdőgazdasági cégcsoport foglalkoztatja, mintegy 600 főt, de a szakhatóságok, a természetvédelem és a vadgazdálkodás területén is jól tudják használni a végzettségüket a diplomás erdőmérnökök. Emellett az erdőmérnöki karon hagyományosan magas szintű műszaki képzés jelentőségét erősíti, hogy február végén a Soproni Egyetem és a Magyar Mérnöki Kamara megállapodást kötött, amelynek keretében bővíteni tervezik többek között az erdőmérnöki végzettséghez kapcsolódó tervezői jogosultságok körét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?