2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Fontos változás történt az ültetvénytelepítési pályázatban: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Több ponton módosult a kertészeti ültetvénytelepítési támogatási pályázat kiírása. A legfontosabb változás, hogy új szakaszok kerültek meghatározásra, és a benyújtási határidőt június 30-ra tolták ki.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Több ponton is módosult a Széchenyi2020 keretében megjelent "Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" (VP2-4.1.3.2-4.1.3.3.-5.1.1-21 kódszámú) felhívás dokumentációja - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A szervezet arra hívta fel a támogatást igénylők figyelmét, hogy a változás az alábbi pontokat érinti:

1. A 4.3. (A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja) fejezetben a támogatási kérelmek benyújtására vonatkozóan új szakaszok kerültek meghatározásra. A továbbiakban 2022. június 30-ig lesz lehetőség a támogatási kérelmek benyújtására.

2. Az 5.7. (Az elszámolható költségek mértékére, illetve arányára vonatkozó elvárások) fejezetben található táblázatból törlésre került az Időjárási káresemények kivédést szolgáló tevékenységek vonatkozásában meghatározott 100 millió forintos maximális támogatási összegre vonatkozó előírás.

Érvényes pályázatot csak a fenti módosítások figyelembe vételével lehet benyújtani. A módosított pályázati felhívás az alábbi linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?