Nagy a baj: több benzinkút nem nyitott ki hétfő reggel Magyarországon

Nagy a baj: több benzinkút nem nyitott ki hétfő reggel Magyarországon

agrarszektor.hu
Egyelőre a nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői sem tudják, hogyan oldják meg a kormány háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt benzinvásárlási megkülönböztetését. A Blikk értesülései szerint a Shell több magyarországi benzinkútját is bezárta ellátási problémákra hivatkozva, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

23 óra 58 perckor jelent meg a rendelet, ami 0 órától lépett érvénybe, vagyis 2 perc állt volna a rendelkezésre, hogy a nyitva tartó, 24 órás kutak kezelői, üzemeltetői végrehajtsák az utasításokat. Tudomásunk szerint több kisebb vállalkozás vezetője még a háromnapos türelmi időt sem tudja tartani, a hatósági ársapka miatt amúgy is kisebb haszonnal üzemelő kutak tulajdonosai a bírságok elkerülése miatt inkább ki sem fognak nyitni hétfőn reggel

 - mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET

A nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői sem tudják, hogyan fogják megoldani a kormány háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt benzinvásárlási megkülönböztetését. A Shell például ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

A kettős benzinár egyébként az automata benzinkutaknál okozza a legnagyobb problémát. Minden automatánál a külföldiekre érvényes áron tankolhat a magyar autós is, ugyanakkor az újabb típusoknál a forgalmi engedélyen lévő vonalkód leolvasásával már magyar árra áll át a rendszer - ha központilag átprogramozták. Ha nem, akkor a magyar autós a számlával, forgalmijával, személyi irataival az automata kút üzemeltetőjénél személyesen kérheti vissza a különbözetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?