Szószok, amik örökre eltűnhetnek a boltokból: búcsúzhat sok magyar a kedvenceitől?

Szószok, amik örökre eltűnhetnek a boltokból: búcsúzhat sok magyar a kedvenceitől?

agrarszektor.hu
Rossz hírt kaptak a csípős szószok szerelmesei akár: hónapokig csili- és csiliszószhiány alakulhat ki a boltok polcain. Az egyik legnépszerűbb, távol-keleti stílusú csípős szósz gyártója már fel is függesztette a termelést a gyárában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Alapanyaghiányra hivatkozva felfüggesztette a termelést a gyárában a sokak által kedvelt Sriracha csípős szósz gyártója, a Huy Fong Foods. A cég a hét közepén közleményben jelezte, hogy a kimerülőben vannak a csilikészletei, ami hatással van a Hot Chili Sauce, a Chili Garlig és a Sambal Oelek szószaik gyártására - írta meg a 444.hu a Bloomberg értesülései alapján.

A Huy Fong Foods egy áprilisi keltezésű, ám most nyilvánosságra került beső levele szerint az alapanyaghiányról az időjárás tehet, amely hatással van a termény minőségére. Ahogy a cég fogalmazott, az időjárásra nincs befolyásuk, alapanyag nélkül viszont képtelenek előállítani a termékeiket.

A cég közleményében kitért arra is, hogy továbbra is igyekeznek megoldani ezt a problémát, amelyet számos tényező, köztük a chili tavaszi betakarítása során kialakult váratlan terméskiesése okozott. A Huy Fong Foods bízik benne, hogy az őszi szezonban már eredményes lesz a betakarítás, és ismét fogyasztóik és ügyfeleik rendelkezésére állhatnak majd a termékeik. Addig viszont a Sriracha kedvelőinek nem árt elgondolkodni azon, hogy itt van-e az ideje a stratégiai csípősszósz-készletek kialakításának.

(Címlapkép forrása: Reuters)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13