Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

agrarszektor.hu
Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket - írja a Hello Vidék.

A vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán a vasútállomás szomszédságábam mely nem véletlen: az volt a cél, hogy vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, a Pannon Fine Food Kft. a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

Ami pedig jó hírrel szolgál, hogy Békés megyében a világ gazdaságát sújtó koronavírus-járvány mellett ez az ágazat a madárinfluenzát is megúszta - eddig legalábbis. Éppen ezért, a piac igényeit a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos. Az orosházi ternékek egyébként nemcsak Japán népszerű, hiszen az Európai Unión kívül ott vannak még Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban,valamint a közel-keleti muszlim közösségek piacain is.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

- tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?