Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

agrarszektor.hu
Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket - írja a Hello Vidék.

A vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán a vasútállomás szomszédságábam mely nem véletlen: az volt a cél, hogy vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, a Pannon Fine Food Kft. a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

Ami pedig jó hírrel szolgál, hogy Békés megyében a világ gazdaságát sújtó koronavírus-járvány mellett ez az ágazat a madárinfluenzát is megúszta - eddig legalábbis. Éppen ezért, a piac igényeit a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos. Az orosházi ternékek egyébként nemcsak Japán népszerű, hiszen az Európai Unión kívül ott vannak még Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban,valamint a közel-keleti muszlim közösségek piacain is.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

- tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?