2023. szeptember 22. péntek Móric
Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO. A hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott és népszerű hitelprogram mostantól Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában - írta meg az Infostart. A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5-3,5% nettó kamatszinten érhetőek el. Mint azt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, a GO-ban 12 termék állt rendelkezésre, ezeket részben összevonták.

A turizmus kártya vagy a benzinkút kártya szépben besimítható volt hitelcélok bővítése keretében a folyószámlahitel alá. Most indul tehát egy folyószámlahitel, egy forgóeszközhitel, egy beruházási hitel, egy lízingkonstrukció, valamint kicsit később elindul a mikrohitel MAX is. Ezeken belül két alkonstrukció jött létre, az aktuális helyzetekre reagálva: lesz egy energiakártya - a folyószámlahitel alatt -, ami szinte minimál kamaton segíti a vállalatokat az energiaválság okozta kihívások kezelésére. Emellett a beruházási hitelen belül létrejött egy energiahatékonysági és versenyképességjavító technológiaváltó hitel, ami a szintén nagyon alacsony kamattal érhető el

- sorolta Krisán László.

A program keretében bevezetett termékek:

  • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek az alábbi oldalon érhetők el. A Széchenyi Kártya Program MAX indulásáról korábban az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?