Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO. A hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott és népszerű hitelprogram mostantól Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában - írta meg az Infostart. A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5-3,5% nettó kamatszinten érhetőek el. Mint azt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, a GO-ban 12 termék állt rendelkezésre, ezeket részben összevonták.

A turizmus kártya vagy a benzinkút kártya szépben besimítható volt hitelcélok bővítése keretében a folyószámlahitel alá. Most indul tehát egy folyószámlahitel, egy forgóeszközhitel, egy beruházási hitel, egy lízingkonstrukció, valamint kicsit később elindul a mikrohitel MAX is. Ezeken belül két alkonstrukció jött létre, az aktuális helyzetekre reagálva: lesz egy energiakártya - a folyószámlahitel alatt -, ami szinte minimál kamaton segíti a vállalatokat az energiaválság okozta kihívások kezelésére. Emellett a beruházási hitelen belül létrejött egy energiahatékonysági és versenyképességjavító technológiaváltó hitel, ami a szintén nagyon alacsony kamattal érhető el

- sorolta Krisán László.

A program keretében bevezetett termékek:

  • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek az alábbi oldalon érhetők el. A Széchenyi Kártya Program MAX indulásáról korábban az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 18. 13:32