Ha sikeres szeretne lenni az agrárbizniszben, ezt ne hagyja ki!

Ha sikeres szeretne lenni az agrárbizniszben, ezt ne hagyja ki!

agrarszektor.hu
Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményévé vált. A kivételesen gazdag programkínálatot nyújtó kétnapos konferenciával a Portfolio következetesen arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos, üzleti döntésekben is eredményesen alkalmazható információt nyújtsa az agrárgazdasági szereplőinek, akik a rendezvényt szakmai kapcsolatépítésre is felhasználhatják. 

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

November 30.-december 1-én rendezi meg a Portfolio Csoport a siófoki Hotel Azúrban kétnapos Agrárszektor Konferenciáját, amely egyúttal jubileumi eseménynek is számít. Az idei lesz ugyanis a tizedik rendezvény az Agrárszektor Konferenciák 2013 óta tartó eseménysorában. 

A konferencia megrendezésével a Portfolio Csoport kezdettől fogva arra törekedett, hogy egy helyszínen a lehető legtöbb, gyakorlatban is felhasználható szakmai információt nyújtsa az agrárium résztvevői számára. Az esemény két napja lehetőséget ad arra, hogy évről-évre szinte valamennyi, agrárgazdaságot érintő „forró” téma napirendre kerülhessen, amellett pedig a rendezvény jó alkalmat kínál a szakmai kapcsolatépítésre és a kikapcsolódásra is.

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy az Agrárszektor Konferencia folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben. A szakmai programok összesített időtartama ma már jóval meghaladja az ezer percet, a résztvevők száma pedig szintén eléri az ezer főt, az előadóké pedig a százat. A rendezvényen az üzleti, a vállalati-döntéshozói és az államigazgatási szféra meghatározó szereplői egyaránt képviseltetik magukat, így az esemény első kézből nyújtja a legfontosabb információkat az agrárpiaci szereplők – mezőgazdasági szereplők, élelmiszerfeldolgozók, termeléshez kapcsolódó szolgáltatók, kereskedők – számára. 

Vastaps a konferenciákon 

Az Agrárszektor Konferencia az eltelt tíz évben kiemelt figyelmet fordított arra, hogy megjelenítse az agráriummal kapcsolatos különböző véleményeket. Ennek köszönhető számos témában – elsősorban az agrárgazdaság jövőjét, a földbirtokpolitikát, illetve a támogatási és fejlesztési lehetőségeket érintő kérdésekben – heves viták bontakoztak ki a szakmai szekcióbeszélgetésekben. A hallgatóság pozitív véleményét tükrözte, hogy a beszélgetéseket számos esetben szakította félbe olyan vastaps, amely ritkán hallható hasonló jellegű más agrárrendezvényeken. 

Agrárminiszterek csatája

Több éven át a konferencia egyik fénypontját jelentette az agrárminiszterek fóruma, ahol korábbi tárcavezetők mondhatták el véleményüket az agrárium jövőjéről. Így a rendezvény vendége volt Torgyán József, Gráf József, Németh Imre, Gergácz Elemér és Vonza András is, akik részben jobboldali, részben baloldali kormányokban álltak az agrárminisztérium élén. Emellett természetesen részt vett a konferencián Nagy István jelenlegi agrárminiszter is, illetve évről-évre képviselteti magát az eseményen a tárca több államtitkára és helyettes államtitkára is.

Uniós agrárbiztosok a konferenciákon

A konferencia tízéves története során több neves nemzetközi agrárszakértő és agrárvezető is részt vett az eseményen. Így például 2016-ban előadást tartott Joost Korte, az Európai Bizottság főigazgató-helyettese, aki személyesen tájékoztatta a közönséget az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) reformfolyamatairól. Emellett a konferencia színvonalának elismeréséül is szolgált, hogy az Európai Bizottság részéről 2015-ben Phil Hogan, 2020-ban pedig Janusz Czesaw Wojtechowski agrárbiztos is köszöntötte a magyar gazdálkodókat.

Rangos agrárdíjak nyolc kategóriában 

A Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferencián ünnepélyes keretek között adja át azokat a díjakat, amelyek az adott évi legjobb szakmai teljesítmények elismeréséül szolgálnak. Az ágazat szereplői ma már nyolc kategóriára pályázhatnak, és az Év női agrárvállalkozója, az Év fiatal agrárszakembere, az Év kertészete, az Év állattenyésztője, az Év növénytermelője, az Év agrárinnovációja, az Év agrárberuházása és a Portfolio agrárgazdaságért díjat nyerhetik meg. Az első években a díjakat szerkesztőségi bizottság ítélte oda, ma pedig az elismerésekről az ágazat meghatározó vezetőiből álló, rangos szakmai zsűri dönt. 

Szakmai kapcsolatépítés és kikapcsolódás

Kétnapos jellegéből adódóan a konferencia lehetőséget nyújt a szakmai kapcsolatépítésre, sőt az üzleti tárgyalásokra és akár az üzletkötésekre is. Emellett az esemény sajátossága, hogy az első napi szakmai munka és a díjkiosztó ünnepség után esti szórakoztató programokkal is várja a közönséget. Így a résztvevők a konferencián nem csak a színvonalas előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatják meg, hanem lehetőségük nyílik a kikapcsolódásra ás a szórakozásra is.

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?