Durva, ami a lengyeleknél történik: egyre csak nő az infláció az országban

Durva, ami a lengyeleknél történik: egyre csak nő az infláció az országban

agrarszektor.hu
A Lengyel Statisztikai Hivatal szerint 17,9% volt a pénzromlás üteme az országban októberben az előző év azonos hónapjához képest. 2021-hez képest az üzemanyagárak emelkedtek a legnagyobb mértékben idén.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Lengyel Statisztikai Hivatal (GUS) gyorsjelentése szerint a fogyasztási cikkek és szolgáltatások árai 2022 októberében 17,9%-kal emelkedtek az előző év azonos hónapjához képest, és 1,8%-kal nőttek az előző hónaphoz képest. Most is az üzemanyagárak emelkedtek a legnagyobb mértékben a tavalyi évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal grafikonja szerint, amely az infláció ütemét mutatja az elmúlt két évben, idén februárban, az inflációellenes pajzs bevezetése után némi csökkenés látható. Ugyanakkor most már egyértelmű, hogy az intézkedés hatása rövid ideig tartott, és március óta ismét emelkedett az infláció - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?