Durva, ami a lengyeleknél történik: egyre csak nő az infláció az országban

agrarszektor.hu
A Lengyel Statisztikai Hivatal szerint 17,9% volt a pénzromlás üteme az országban októberben az előző év azonos hónapjához képest. 2021-hez képest az üzemanyagárak emelkedtek a legnagyobb mértékben idén.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Lengyel Statisztikai Hivatal (GUS) gyorsjelentése szerint a fogyasztási cikkek és szolgáltatások árai 2022 októberében 17,9%-kal emelkedtek az előző év azonos hónapjához képest, és 1,8%-kal nőttek az előző hónaphoz képest. Most is az üzemanyagárak emelkedtek a legnagyobb mértékben a tavalyi évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal grafikonja szerint, amely az infláció ütemét mutatja az elmúlt két évben, idén februárban, az inflációellenes pajzs bevezetése után némi csökkenés látható. Ugyanakkor most már egyértelmű, hogy az intézkedés hatása rövid ideig tartott, és március óta ismét emelkedett az infláció - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?