Hivatalos: 300 milliárd forintról döntött a kormány, ez rengeteg magyart érint

Hivatalos: 300 milliárd forintról döntött a kormány, ez rengeteg magyart érint

agrarszektor.hu
A Magyar Közlöny 60. számában megjelent a kormányhatározat a Vidékfejlesztési Program kötelezettségvállalási összegének emeléséről. Ez alapján a magyar kormány egyetért azzal, hogy az agrárminiszter a 2014-2020 programozási időszakra vonatkozó indikatív támogatási keretösszegekről, valamint a kötelezettségvállalási szükségletről szóló kormányhatározat szerint a Vidékfejlesztési Programra megállapított maximális kötelezettségvállalási szintet 2023. december 31. napjáig 300 milliárd forinttal túllépje.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megjelent a Kormány 1151/2023. (IV. 24.) Korm. határozata a Vidékfejlesztési Program kötelezettségvállalási összegének emeléséről. A határozatban az áll, hogy a Kormány a vidéki Magyarország megújítása, a vidék gazdasági és népességmegtartó erejének növelése, a magyar élelmiszerönrendelkezés és exportpotenciál erősítése, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése és a gazdálkodók számára kiszámítható agrártámogatások érdekében - megerősítve elkötelezettségét a Közös Agrárpolitika
Stratégia Terv végrehajtása iránt -

  • egyetért azzal, hogy az agrárminiszter a 2014–2020 programozási időszakra vonatkozó indikatív támogatási keretösszegekről, valamint a kötelezettségvállalási szükségletről szóló 1207/2021. (IV. 29.) Korm. határozat szerint a Vidékfejlesztési Programra megállapított maximális
    kötelezettségvállalási szintet 2023. december 31. napjáig 300 milliárd forinttal túllépje;
  • visszavonja a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv és a Vidékfejlesztési Program eredményes végrehajtásának elősegítéséről szóló 1633/2022. (XII. 16.) Korm. határozatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 28. 16:01