Megállapodás született Magyarország és Georgia között: erről tárgyalt Nagy István

Megállapodás született Magyarország és Georgia között: erről tárgyalt Nagy István

agrarszektor.hu
Grúz partnerével tárgyalt Tbilisziben Nagy István agrárminiszter. A két tárcavezető együttműködési nyilatkozatot írt alá a vetőmagtermesztés, a borászat és a méztermelés területén.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Nagy István agrárminiszter és Otar Shamugia, Georgia mezőgazdasági minisztere Tbilisziben folytatott megbeszélést. A felek egyetértettek abban, hogy óriási lehetőséget rejt a két ország közötti agráregyüttműködés, hiszen Georgia számára hazánk Európa kapujaként szolgálhat, míg Magyarország számára kelet felé nyithat utat a georgiai partnerség. A tárcavezetők együttműködési nyilatkozatot írtak alá, amely többek között előrevetíti a magyar nemesítésű vetőmagok georgiai termesztését, a közös munkát a szőlészet és borászat terén, valamint kétoldalú projektek indítását a zöldség- és gyümölcstermesztés, illetve a méztermelés kapcsán - írja az AM közleményében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?