Fontos bejelentést tett Varga Mihály az extraprofitadóról: ez várhat a magyarokra

Fontos bejelentést tett Varga Mihály az extraprofitadóról: ez várhat a magyarokra

agrarszektor.hu
Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 15:00-kor tartott kormányinfót, ahol elhangzott, hogy a rezsivédelmi alap megmarad jövőre is, hogy az egész Európában legalacsonyabb áram- és gázárakat fent lehessen tartani, és védelmet lehessen nyújtani az ingadozó energiaáraknak. Az alap fedezete az extraprofitadók és egyéb bevételek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Varga Mihály elmondta, hogy megkezdik a plusz terheknek a kivezetését a 2024-es büdzsében. Mint hangsúlyozta, hogy az idei évi növekedést továbbra is 1,5%-osra látja a kormány, a jövő évit pedig 4%-ra gyorsulhat a várakozás szerint. Az infláció éves szinten várhatóan 6%-os lesz, ehhez igazodik a tegnap már megjelent 6%-os tervezett nyugdíjemelés is. A bizonytalan makropálya miatt 255 milliárd forintos központi költségvetési tartalékkal tervez - ez a GDP 0,3%-át jelenti. Ezen kívül a kormány kitart azon célja mellett, hogy jövőre 3% alatti legyen a deficit, 2,9%-os a célszám, az adósságráta pedig a terv szerint 66,7%-ra fog csökkenni a GDP arányában. 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?