Reagált a Nitrogénművek a leminősítésre

Reagált a Nitrogénművek a leminősítésre

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben nagy port kavart hír, miszerint befejezte a termelést Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek. Azóta számos hír felröppent az esettel kapcsolatban. Most pedig a vállalat piaci és gazdasági helyzetét Bige Zoltán stratégiai igazgató értékelte. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

November 15-e óta aktív kommunikációt folytattunk hitelminősítőinkkel, aminek keretében a jelenlegi teljesítményünket, jövőbeli kilátásainkat részleteiben elemeztük és bemutattuk. Nem lepődtem meg a hitelminősítők negatív döntésén, annak ellenére, hogy mi másként értékeljük helyzetünket. Az újonnan bevezetett, rendkívüli mértékű adó fizetésével járó kockázatokat nehéz ellensúlyozni egy erősen ciklikus iparágban, még akkor is, ha a teljesítményünk élvonalbeli az európai gyártói kapacitások rangsorában. Erre reagálniuk kellett a minősítőknek

- írja a nitrogen.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kitértek arra is, hogy a termelés felfüggesztése gazdaságilag racionális döntés volt. Folyamatosan értékelik az üzleti környezetet, és amint az gazdaságilag észszerűvé válik, újra fognak indulni. Az ehhez szükséges feltételeket biztosították és fenntartják. A jelenlegi beruházási környezet pedig nem elég vonzó komolyabb fejlesztések elindításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?