Fordulat a Nitrogénművek ügyében: elárulta Bige Zoltán a cég terveit

Fordulat a Nitrogénművek ügyében: elárulta Bige Zoltán a cég terveit

agrarszektor.hu
Vizsgálja kötvényei refinanszírozásának lehetőségeit a Nitrogénművek Zrt., a vállalatnak 200 millió euró értékben járnak le kötvényei 2025 májusában. Eközben a vállalat aktívan keresi a lehetőségeket a műtrágyakibocsátás mielőbbi újraindítására, és a normál működés hosszabb ideig történő fenntartására - írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Keresi a lehetőségeket a Nitrogénművek Zrt. kötvényei refinanszírozására, amire jövő év elején, az első negyedévben, vagy a második negyedév elején kerülhet sor. A vállalatnak 200 millió euró értékben járnak le kötvényei 2025 májusában. A refinanszírozással a cél, hogy jóval korábban, egy likviditási puffert hozzon létre a cég - mondta Bige Zoltán sratégiai igazgató egy interjú során. Hozzátette, hogy a vállalat megfelelő pénzeszközökkel rendelkezik a közelgő kamatfizetésekhez. 

A Nitrogenművek számára a kötvények újbóli kibocsátása lenne a legmegfelelőbb választás, bár más alternatívák, például banki hitelfelvétel is szóba jöhet

- tette hozzá Bige Zoltán, aki egyben a tulajdonos Bige László fia is. A külső finanszírozási forrásaikat a jelenlegi szint körül tervezik tartani. A cég még nem nevezett ki tanácsadókat a közelgő kibocsátáshoz, közlésük szerint a korábbi partnerekkel már folynak a tárgyalások. A 2018-as kibocsátásban a Banca IMI, a BNP Paribas, a JPMorgan Chase és a Raiffeisen Bank International voltak a partnerek a Bloomberg által összeállított adatok szerint.

Nemrégiben még a Nirtogénművek bezárásáról szóltak a hírek az üzleti környezet drasztikus romlása miatt, de a leállás csak átmeneti lehet. Nem bocsátják el az embereket, és minden lehetséges jogi lehetőséggel élni fognak a vállalat megmentéséért - közölte egy héttel ezelőtt Bige László.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?