Bige László: ekkor indulhat újra a Nitrogénművek

Bige László: ekkor indulhat újra a Nitrogénművek

agrarszektor.hu
November 14-én reggel még arról számoltunk be, hogy a 93 éves cég, a Nitrogénművek Zrt. határozatlan időre befejezte a termelést. Bige László elnök-vezérigazgató pedig közölte, hogy az üzleti környezet drasztikus romlása miatt nem is tervezik az újraindulást. Bige azonban meggondolta magát, és nem sokkal később kiderült, nem állítja le véglegesen a termelést, nem bocsátják el az embereket, és minden lehetséges jogi lehetőséggel élni fognak a vállalat megmentéséért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem néhány óra alatt, hanem két hónap alatt nézték végig a lehetőségeiket - tisztázta Bige László a november 14-i történéseket az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy még tavasszal kaptak egy 6 milliárdos különadót, majd júliusban egy 12-14 milliárdos adót. Azt mondja, ezek olyan mértékű emelések, amivel már nem versenyképesek a piacon. Az utóbbi, a szén-dioxid kvóta adóról azt mondta: Európán kívül sehol sem kell ilyet fizetni, nem is hallottak még róla. Az európai versenytársaink úgyszintén nem fizetnek ilyen adót - tette hozza. Magyarországon rajtuk kívül “néhány cégnek” kell ilyet fizetni.

Mint kiderült, néhány nappal ezelőtt aláírtak egy olyan szerződést, amivel új beruházást csinálnak majd: óránként 80 tonna ammóniát tudnak lefejteni, ami lehetővé teszi úgy a termelésüket, hogy nem kell fizetniük semmilyen adót.

Nem fogunk földgázt vásárolni, hanem behozzuk az importammóniát. Ez a rendszer júniusra fog elkészülni, akkor biztos, hogy újraindulunk. Onnantól kezdve újrakezdjük a termelést, és nem fogjuk abbahagyni és nem is fogjuk feltenni a kezünket

- emelte ki Bige.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?