Fontos kijelentést tett Nagy István: erre számíthatnak a magyar gazdák idén

Fontos kijelentést tett Nagy István: erre számíthatnak a magyar gazdák idén

agrarszektor.hu
Nagy István újévkor is üzent a magyar gazdáknak. Az agrárminiszter köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az óév arra int mindenkit, hogy legyenek megfontoltak és óvatosak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy István a Facebook-oldalán üdvözölte a magyar gazdákat az újév alkalmából - olvasható a 24.hu oldalán. Az agrárminiszter a közösségi médiában közzétett videóban arról beszélt, hogy a kihívások korát éli az emberiség, elég csak a járványokra, a háborúkra vagy a szélsőséges időjárásra gondolni. Nagy István ezért azt üzente a gazdáknak, hogy nincs idő hátradőlni az év elején sem, hiszen „a magvetést megelőzi a tudatos tervezés és az előkészítés.”

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a mindennapi élelmiszer biztosítása létkérdés, és a gazdáknak ebben a hektikus világban kell megfelelő válaszokat adniuk a kihívásokra, és ehhez mindenkinek változnia kell, nyitottnak kell lenni a tanulásra, az új technológiák megismerésére és alkalmazására. Nagy István azt is kiemelte, hogy a termelőknek a természet egyensúlyát fenntartva kell eredményesebben és versenyképesebben gazdálkodniuk. Mint mondta, a célok megvalósításához az agrártárcának pontos menterendje is van, ugyanis 2027-ig 2900 milliárd forintbólújulhat meg a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar. Az agrárminiszter Konrad Adenauer szavait idézve zárta üzenetét:

Amikor a többiek azt hiszik, lassan befejezzük, csak akkor kell tényleg nekilátni.

Címlapkép: MTI/Hegedüs Róbert

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?