Kifakadtak a gazdák: több mint ezer traktorral vonultak az utcákra

Kifakadtak a gazdák: több mint ezer traktorral vonultak az utcákra

MTI
Nagyszabású gazdatüntetést tartottak Litvániában a kormány takarékossági programja és agrárpolitikája ellen tiltakozva kedden.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A főváros, Vilnius központjába helyi sajtójelentések szerint több mint ezer traktor és más mezőgazdasági nehézgép érkezett az ország különböző pontjairól. A gazdák hosszú oszlopokba rendezték járműveiket, és elégedetlenségüket fejezték ki jövedelmi helyzetükkel, a kormányzati előírásokkal és a magas üzemanyagárakkal szemben. A litván gazdaszövetség szerint az elkövetkező napokban további tüntetések várhatók a vilniusi kormányzati épületek előtt. Hasonló traktoros tüntetések és forgalomlassító akciók voltak az utóbbi napokban Franciaországban és Németországban is.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Ronald Wittek

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02