Közeleg a határidő: sokat bukhat az a termelő, aki ezt nem intézi el

Közeleg a határidő: sokat bukhat az a termelő, aki ezt nem intézi el

agrarszektor.hu
Megjelent a 10/2024. (II. 26.) számú Kincstár Közlemény a 2023. évi operatív programok végrehajtásának támogatása iránti éves kifizetési kérelmek benyújtásáról. A termelői szervezetek március 20-ig nyújthatnak be éves kifizetés iránti kérelmet operatív programjuk támogatására

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az 1308/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alapján elismeréssel rendelkező, illetve az (EU) 2021/2115 európai parlamenti és tanácsi rendelet 1. cikk (2) bekezdése szerinti KAP stratégiai tervvel összhangban jóváhagyott operatív programmal rendelkező termelői szervezetek (TSZ) és a termelői szervezetek társulásai (TSZT) uniós támogatást vehetnek igénybe:

  • az operatív programjuk megvalósításához uniós támogatást, továbbá
  • az operatív programok keretében megvalósított piacról történő árukivonás, illetve be nem takarítás műveletekhez kapcsolódóan uniós támogatást, illetve
  • a TSZ-ek nemzeti támogatást vehetnek igénybe.

A végrehajtási év operatív programjának támogatása iránti éves kifizetési kérelem esetén a támogatás a támogatással érintett év január 1-től december 31-ig tartó időszakában végrehajtott tevékenységek költségeire vonatkozóan igényelhető - írja a NAK. A TSZ az operatív program megvalósított beavatkozásait illetően az uniós és nemzeti forrásból származó támogatási igényére vonatkozóan az éves kifizetési kérelmét egy alkalommal, a végrehajtás évét követő év március 20-ig nyújthatják be a Kincstárhoz.

A 2023. évre vonatkozóan az éves kifizetési kérelmet, valamint az igazoló dokumentumokat 2024. március 20. 23:59:59-ig, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül elérhető elektronikus felületen keresztül kell benyújtani. Az éves kifizetési kérelem a benyújtását követő 10. napig módosítható. Az éves kifizetési kérelem a kérelem tárgyában hozott döntés közléséig részben vagy egészben visszavonható. A Kincstári Közlemény, illetve a csatolandó betétlapok a következő linken érhetők el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?