Milliárdos agrárprogramba kezd a kormány Kenyában

Milliárdos agrárprogramba kezd a kormány Kenyában

agrarszektor.hu
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nairobiban arról számolt be, hogy Magyarország hatmilliárd forintnyi kötött segélyhitelprogramot indít Kenyában, aminek keretében magyar vállalatok két központot állítanak fel az öntözési rendszer és a halászat modernizációja érdekében - így javítva az élelmiszer-ellátás biztonságát. Kitért arra is, hogy a kormányzat 200 millió forintos pénzügyi támogatásról döntött egy mezőgazdasági oktatási és kutatási központ létrehozásához, ahol magyar vetőmagokkal korszerűsíthetnék a kenyai agrárszektort.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Közölte, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három megegyezést is aláírt kenyai kutatóintézetekkel és cégekkel a mezőgazdasági együttműködés fejlesztése érdekében. Ezt követően üdvözölte, hogy Kenya atomerőmű építéséről határozott, ami segíteni fog a károsanyag-kibocsátás csökkentésében és a zöldcélok elérésében - írja a Magyar Nemzet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?