Újabb fontos együttműködést kötött a MATE

Újabb fontos együttműködést kötött a MATE

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodás született a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete (MDSZSZ) között július 8-án, a gödöllői Szent István Campuson. A közös munkának keretet adó megállapodást Dr. Gyuricza Csaba rektor és Dr. Orlóczi László, az MDSZSZ elnöke látták el kézjegyükkel. E dokumentum szerint mindkét szervezet bizalmi partnerként tekint egymásra annak érdekében, hogy a közösen kitűzött célokat megvalósíthassák. Ennek értelmében közös feladatuknak tekintik a jövőben a magyar díszkertészeti ágazat stratégiájának formálását, innovációs kutatások szervezését, illetve elősegítését, valamint az egyetemi és szakképzések támogatását és korszerűsítését.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az együttműködési megállapodás aláírásával a felek elkötelezték magukat a díszkertész szakmastratégia közös alakítása és az ehhez szükséges szakmai struktúrák kialakítása mellett, illetve közösen határozzák meg az ágazat időszerű és szükséges kutatási irányait és témáit is. Együttműködnek továbbá különböző közös kutatási projektek létrehozásában, kutatási konzorciumok kialakításában is. Mindemellett mind a MATE, mind az MDSZSZ közös feladatának tekinti a díszkertészeti életpályamodell létrehozását - írja a MATE közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?