2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Agrárpénzek

A környezetvédelem kiemelten fontos

Jaroslaw Pietrassal, a Tanács Titkárságának főigazgatójával tárgyalt Brüsszelben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a 2011 első félévében esedékes magyar elnökség idején végrehajtandó környezetvédelmi feladatokról - olvasható a VM honlapján.
 
 

A főigazgatóról tudni érdemes, hogy korábban magas szintű pozíciókat töltött be a lengyel államigazgatásban, továbbá a lengyel EU csatlakozási időszakot megelőző, ezzel kapcsolatos tárgyalások lebonyolításában komoly szerepet játszott.

A miniszter közölte, hogy a jövő évben kettő tanácsülést is tervez a magyar elnökség összehívni, környezetvédelmi témában. Az elsőt március 14-re Brüsszelbe tervezik, a másikat pedig június 17-én Luxemburgba.

Továbbá ismertette a hazán EU-s elnöksége idejére tervezett környezetvédelmi programját, melyben kiemelt helyen van a biológiai sokféleség védelme, a fenntartható anyaggazdálkodás, a vízpolitika, az éghajlatváltozás és a génmódosított produktumok (GMO) termesztésével kapcsolatos jogszabály-javaslat tárgyalása.

Az első félév nagy kihívással fog indulni, hiszen el kell fogadtatni az Európa Tanáccsal a Duna Stratégiát, hiszen ez az év is megmutatta, hogy az időjárás milyen komoly problémákat tud okozni, és ha ez így marad, már pedig várhatóan rosszabbodni fog, akkor komolyabban befolyásolhatja Európa vízkészleteinek mennyiségét és minőségét.

Az Elnökség Európa vizeinek jövője címmel, a Magyar Tudományos Akadémián tervez konferenciát rendezni a jövő év március 22-25 között, mely szorosan kapcsolódik ahoz az Informális Környezetvédelmi Tanácskozáshoz, mely ugyan azon hónap 25-26 lesz, és az EU 27 környezetvédelmi miniszterei vesznek rajta részt.

A felek egyeztették a jövő félévi környezetvédelmi tanácsülések napirendjét, a végleges programokat a szokásoknak megfelelően a Tanács decemberben hirdeti ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu