2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Agrárpénzek

Az OTP-hez tartozó Portfolion bevásárolta magát a Nagisz Zrt.-be

2020. június 25-én az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap és a Nagisz Zrt. fölötti közvetett többségi irányítást gyakorló magánszemélyek megállapodást írtak alá a Nagisz Zrt. többségi részvénycsomagjának közvetett megvásárlásáról, illetve értékesítéséről. A megállapodás értelmében a Nagisz Zrt. további részvényesei az elkövetkező hetekben szintén dönthetnek majd arról, hogy a tranzakció keretében a többségi tulajdonosokkal azonos feltételek mellett ők is értékesítsék részvényeiket.
 
 

A PortfoLion Magyarország egyik legaktívabb, budapesti központú regionális kockázati tőkebefektetője, amely a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport részeként fektet be mind korai fázisú, mind érett szakaszban lévő vállalkozásokba - írja közös közleményében a két cég. A PortfoLion kizárólagos kezelése alatt álló Zöld Alap 2018 év vége óta keres és hajt végre elsősorban többségi részesedést biztosító befektetéseket mezőgazdasági, élelmiszerfeldolgozó és más, az agráriumhoz kapcsolódó társaságokban.

A Nagisz Csoport 1950 óta a kelet-magyarországi régió és Magyarország egyik jelentős mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalata. Fő termékei, egyebek között a hízott élősertés, a pulyka tenyésztojás és napospipe, illetve tyúk tenyésztojás és naposcsibe. A társaság „Nádudvari” márkanév alatt gyárt feldolgozott hús és tejtermékeket. A cégcsoport a fentieken túl, saját állattartó ágazatai és külső partnerei számára kiemelkedő minőségű állati takarmányokat állít elő.

A PortfoLion Zöld Alap magyar mezőgazdasággal kapcsolatos jövőképe világos: az ország adottságainak kihasználásával és biztos finanszírozási háttérrel világszínvonalú termékeket tudunk termelni és kiváló hatékonyságot tudunk elérni. A Nagisz Csoportnál felhalmozódott hatalmas szakmai tudásra alapozva a Zöld Alap tőkeerejével lehetőségünk lesz még jobb termékeket előállítani és ezeket még több helyre eljuttatni

– jelentette ki Molnár András, a PortfoLion Zrt. vezérigazgatója.

A tranzakció tényleges végrehajtása számos tranzakciós feltétel bekövetkezésétől függ. Ezek között van például a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu