Breaking! Megvan a határozat: újraindulhat Bige gyára

agrarszektor.hu
Az agrarszektor.hu értesülése szerint a mai napon megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését. Úgy tűnik, ezzel egy csapdát sikeresen elkerült a műtrágyakirály, de van még néhány az útjában.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mint az ismert, a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg  a hibákat igazoltan ki nem javítják.

Bige László (Forrás: MTI/Balázs Attila)

A veszélyes anyagok csökkentése elérhető volt elszállítással, szabályos megsemmisítéssel vagy a veszélyeztető jelleg megszüntetésével. Mint írták: az üzemeltetőnek továbbra is kötelező gondoskodnia a súlyos balesetek vagy üzemzavarok megelőzéséről, elhárításáról. A Bigéék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult - ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan. Az agrárszektor.hu úgy értésült, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

határozata a mai napon lát napvilágot, és a szolnoki vegyigyár ismét elkezdheti működését.

Emlékeztetőül: Bige László gyárában tavaly novemberben indult nagyszabású rendőri akció, amit később a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozások követtek. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatai is tartanak még Bige Lászlóval szemben, ezek alapvetően a milliárdos vezérhajóját, a Nitrogénműveket érintik, egész pontosan ennek műtrágyaértékesítési gyakorlatát. Egy hurokból tehát kihúzta a fejét Bige László, de van még néhány, ami megszorulhat.

Korábbi cikkeink a témában: 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?