2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Karrier

Megszólalt Bige László: Mindenki nagyon örülhet, tapsolhat

Interjút adott az RTL Klubnak Bige László. A műtrágya-milliárdos szerint, amennyiben nem rendeződik záros határidőn belül a helyzet, akkor a 40 országba exportáló gyár végleg lehúzhatja a rolót. Az üzem 250 család megélhetését biztosítja.
 
 

Mint arról ma az Agrárszektor.hu is beszámolt, a hét elején a megyei katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét. A 24.hu értesülése szerint a Bige László gyárába tartó kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk.

Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője az RTL Klub Híradójában elmondta, tudomása szerint "eddig semmiféle terhelő, az üzem működésével kapcsolatos olyan tény nem került rögzítésre, ami egy ilyen végkimenetelhez járulhatott volna hozzá."

A katasztrófavédők néhány nappal korábban tartottak ellenőrzést a gyárban. Az RTL-nek azt írták: az ellenőrzés ideje alatt "üzemzavar lépett fel, amelynek következtében mérgező veszélyes anyag került a környezetbe." A gyár ügyvezetője szerint a kénkemencénél volt kisebb szivárgás, ami nem volt veszélyes. Azt állítja: a helyszínen ezt a katasztrófavédők is így látták.

A határozat alapján a szolnoki üzem akár 90 napig is zárva maradhat.

A milliárdos vállalkozó az RTL Híradójában elmondta, kisebb szabálytalanságokat találtak csak náluk, ami nem indokolná a gyártás leállítását, mint fogalmazott, "mondvacsinált okokból" léptek. Viszont Bige szerint amennyiben a jövő hét folyamán nem rendeződik a helyzet, akkor vége, végleg bezárhatják a szolnoki gyárat, és többet nem fog működni.

Akkor majd mindenki nagyon örülhet, tapsolhat

- tettte hozzá Bige.

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu