2021. október 21. csütörtök Orsolya

Hírek - Piac

Vége a dalnak? - Leállította a hatóság Bige László üzemét

A 24.hu úgy értesült, hogy a hét elején a megyei katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét. Még az úton lévő kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk. A agrárszketor.hu folyamatosan követi a Nitrogénművek tulajdonosa körül zajló eseményeket.
 
 

A műtrágyapiacon a Bige Holding „zászlóshajója” a pétfürdői Nitrogénművek Zrt., ahol a nitrogéntartalmú műtrágyák készülnek, míg az egykori Tiszamenti Vegyiművek privatizálásával megszerzett szolnoki gyárban összetett – nitrogént, foszfort és káliumot tartalmazó (NPK) – műtrágyákat állítanak elő. Utóbbi helyszín ellen indultak meg a  támadások már tavaly novemberben, amikor egy 300 fős különítmény megszállta, hogy a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozzanak.

Bige László (Forrás: valasz.hu)

Május végén a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki Bige Lászlót. Ekkor a hírek szerint vesztegetéssel vádolták meg az ötödik leggazdagabb magyart. Aztán a hvg.hu úgy értesült, hogy valójában egy régi kereskedelmi ügylet miatt került a hatóság célkeresztjébe a műtrágyakirály, a hírek szerint Bige nem piaci áron adott el műtrágyát.

Az újabb látványos intézkedést, a szolnoki gyár leállításáról szóló hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette a 24.hu-nak. A hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel az említett üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését - közölték. Részleteket azonban nem árultak el, így azt sem, milyen konkrét szabálytalanság miatt került sor az intézkedésre.

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu