2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Agrárpénzek

Tovább duzzad a Bige-botrány: durva fenyegetést kapott a műtrágyakirály

Két barátján keresztül már tavaly télen megüzenték Bige Lászlónak, hogy vagy szabadon elhagyja Magyarországot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. A Bige Holding tulajdonosa oligarchikus maffiatámadásnak tartja a cég szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Az ország 5. leggazdagabb embere a Klubrádiónak elmondta, hogy szerinte a közigazgatási bíróságon is nyerni fognak megtámadott cégével, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.
 
 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-én döntött úgy, hogy felfüggeszti a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárban a termelést. Bige László szerint oligarchikus maffiatámadás zajlik ellene, illetve cégei ellen, de neveket továbbra sem mondhat - nyilatkozta a Klubrádiónak. Tavaly télen azonban két barátján keresztül már kapott "fenyegető" üzeneteket, miszerint vagy elhagyja az országot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. 

Bige szerint elsősorban ő a támadás célpontja, a gyár bezárása azonban az ország gazdaságát is érint, hiszen 40 országba exportálnak, ráadásul a péti Nitrogénművek Zrt.-ben zajló kriolitgyártás Európában mindössze három helyen jellemző. Mint mondta, valószínűleg azért pont most zaljik ellene a támadás, mert megunták a várakozást a támadói, illetve egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, és nem hiszi, hogy egy termelői vállalat élete azon múlik, hogy jóban van-e a politikával vagy sem. 

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Véleménye szerint jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra viszi az ügyet, és szerinte megtámadott cégével biztosan nyerni fognak a bíróságon. Ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet. Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegről lenne szó, ha végleg be kellene zárni a gyárat kifejtette, hogy évi 14 milliárdos árbevételt termelnek, ráadásul egy új kénsavgyárat is el kezdtek fejleszteni, amelynek egy részét már ki is fizették. 

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu