2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Agrárpénzek

Tovább duzzad a Bige-botrány: durva fenyegetést kapott a műtrágyakirály

Két barátján keresztül már tavaly télen megüzenték Bige Lászlónak, hogy vagy szabadon elhagyja Magyarországot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. A Bige Holding tulajdonosa oligarchikus maffiatámadásnak tartja a cég szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Az ország 5. leggazdagabb embere a Klubrádiónak elmondta, hogy szerinte a közigazgatási bíróságon is nyerni fognak megtámadott cégével, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-én döntött úgy, hogy felfüggeszti a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárban a termelést. Bige László szerint oligarchikus maffiatámadás zajlik ellene, illetve cégei ellen, de neveket továbbra sem mondhat - nyilatkozta a Klubrádiónak. Tavaly télen azonban két barátján keresztül már kapott "fenyegető" üzeneteket, miszerint vagy elhagyja az országot, vagy pedig börtönbe fog kerülni. 

Bige szerint elsősorban ő a támadás célpontja, a gyár bezárása azonban az ország gazdaságát is érint, hiszen 40 országba exportálnak, ráadásul a péti Nitrogénművek Zrt.-ben zajló kriolitgyártás Európában mindössze három helyen jellemző. Mint mondta, valószínűleg azért pont most zaljik ellene a támadás, mert megunták a várakozást a támadói, illetve egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, és nem hiszi, hogy egy termelői vállalat élete azon múlik, hogy jóban van-e a politikával vagy sem. 

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Véleménye szerint jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra viszi az ügyet, és szerinte megtámadott cégével biztosan nyerni fognak a bíróságon. Ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet. Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegről lenne szó, ha végleg be kellene zárni a gyárat kifejtette, hogy évi 14 milliárdos árbevételt termelnek, ráadásul egy új kénsavgyárat is el kezdtek fejleszteni, amelynek egy részét már ki is fizették. 

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu